Elismerés

2021.03.20. 11:00

Badacsonyi borral ajándékozzák meg a véradókat

A Varga Pincészet már tizenöt éve együttműködik az Országos Vérellátó Szolgálattal (OVSZ).

Müller Anikó Hanga

Forrás: Pixabay.com

Munkatársaik közül mintegy harmincan évente két-három alkalommal adnak vért. Most száz palack Aranymetszés Merlot bort ajánlottak fel az OVSZ-nek a százszoros véradók megajándékozására.

Az adomány vörösborokat Varga Máté Péter, a pincészet társtulajdonosa és kereskedelmi vezetője adta át Horváth Katalinnak, az Országos Vérellátó Szolgálat kommunikációs és marketingigazgatójának.

– Eddig csak a lehetőséget biztosítottam a pincészet dolgozóinak, hogy helyben adhassanak vért, de tavaly én is részt vettem az őszi véradó napunkon. Meglepetésemre pár nap múlva sms-ben értesítettek, hogy az általam adott vért felhasználták. Egyrészt felemelő érzés, hogy segíthettem egy számomra ismeretlennek, másrészt elgondolkodtatott, hogy nekem a véradás csak egy óra volt, valakinek pedig az életet jelenthette. Ez egy nagyon erős motiváció, mondhatom, hogy a véradás a szívügyemmé vált.

- Kollégáimmal együtt, akik közül többen sokszoros véradók, tisztelettel fordulunk azok felé, akik évek óta elhivatottak a segítségnyújtás e formájában. Számunkra öröm, hogy egy palack bor formájában mi is köszönetet mondhatunk életmentő szolgálatukért – foglalta össze az együttműködés motivációját Varga Máté Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában