jutalmat kaptak a pápai rendőrök

2021.03.08. 11:00

Felléptek az illegális hulladéklerakás ellen

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a Városházán a Pápai Rendőrkapitányság öt munkatársának adott át jutalmat. Az egyen­ruhások két illegális hulladéklerakással kapcsolatos esetben intézkedtek.

Polgár Bettina

Jutalmat vehetett át (balról) Mózes Attila, Füredi Zoltán, Némethy Zsolt, Császár Marcell és Dobos Petra

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Jutalmat vehetett át a városvezetőtől a Pápai Rendőr­kapitányság közrendvédelmi osz­tályának öt munkatársa: Mózes Attila őrnagy, Füredi Zoltán főtörzszászlós, Császár Marcell törzsőrmester, Némethy Zsolt törzsőrmester és Dobos Petra őrmester.

Bauer Tibor rendőr alezredes, a helyi kapitányság köz­rendvédelmi osztályának vezetője felidézte a két eset részleteit, melyek kapcsán az egyenruhások gyors és hatékony reagálásukkal kiérdemelték az elismerést.

Kifejtette, február 27-én az esti órákban állampolgári bejelentést kaptak, miszerint Pápa egyik utcájában, zöldterületen egy férfi háztartási hulladékot helyezett el. A kiérkező rendőrök a helyszínen megtalálták a hulladékot, majd egyórás keresést követően eljárás alá vonták az 56 éves férfit, aki beismerte tettét.

Jutalmat vehetett át (balról) Mózes Attila, Füredi Zoltán, Némethy Zsolt, Császár Marcell és Dobos Petra Fotó: Polgár Bettina/Napló

A másik eset egy nappal később történt, amikor szintén állampolgári jelzést kaptak a rendőrök, miszerint az egyik pápai lakótelepen valaki a hulladéklerakó mellé próbált meg elhelyezni régi bútorokat. Amikor az egyenruhások megérkeztek, feltehetően megzavarták ezt a személyt, aki gyorsan elhagyta a helyszínt. Később Takácsi külterületén igazoltatták a tatabányai illetékességű 21 éves férfit, aki beismerte tettét és azt, hogy Takácsi határában, a bekötőút mellett szabadult meg végül a lomoktól. A férfit ugyancsak eljárás alá vonták; mindkét elkövető ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a jutalmak átadásán elismerően szólt a sikeres rendőri fellépésről. Mint mondta, a város örömmel jutalmazza azokat, akik az ilyen esetekben kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában