Nézz fel!

2021.03.16. 07:00

Kampány Várpalotán: A telefonba merülve ne lépjünk az úttestre!

Új baleset-megelőzési kampányt indított a Várpalotai Rendőrkapitányság a gyalogosok védelme érdekében. Figyelemfelhívó feliratokat festettek fel a napokban Várpalota több gyalogos-átkelőhelyénél. A Nézz fel! elnevezésű kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire balesetveszélyes mobiltelefon-használat közben közlekedni.

Szabó Péter Dániel

A forgalmas Szent István úton található gyalogátkelőhelyhez is felfestették a figyelmeztető piktogramot

Fotó: Szabó Péter Dániel

Egyre gyakoribb jelenség, hogy a telefonokba merülve, körültekintés nélkül, váratlanul lépnek le a gyalogosok az úttestre a járművek közé, az ebből adódó baleseteket szeretné megelőzni a rendőrség a kampánnyal. Az akció keretében piktogram és felirat figyelmeztet a veszélyforrásra s inti a járókelőket szabályos közlekedésre.

– A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával jött létre a projekt, amely a várpalotai önkormányzat hozzájárulása nélkül nem valósulhatott volna meg. A településen kilenc gyalogos-átkelőhelynél festették fel a piktogramot és a rövid, figyelemfelhívó szöveget. A cél egyértelmű: a balesetek megelőzése. Emeljék fel a fejüket, s nézzenek körül a gyalogosok, mielőtt az úttestre lépnek. A probléma nemcsak a fiatalokat érinti, azt tapasztaljuk, hogy a középkorúak és az idősebbek közül is sokan az okostelefonjukba merülve közlekednek. A gyalogátkelőhelyeken nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok is sokat tehetnek azért, hogy ne legyenek balesetek – mondta el lapunknak Csepely Balázs rendőr őrnagy.

A forgalmas Szent István úton található gyalogátkelőhelyhez is felfestették a figyelmeztető piktogramot Fotó: Szabó Péter Dániel

A Várpalotai Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vezetője megjegyezte, az esetek többségében szerencsére időben lefékeznek az autósok a mobilozó gyalogosok előtt, így nem lesz belőle személyi sérülés. Mindezek ellenére a szakemberek fontosnak tartják, hogy a járókelők kellő óvatossággal és figyelemmel közelítsék meg az átkelőhelyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában