Kerecsényi Zoltán a védőoltás beadatására biztat

Mivel már átesett a koronavíruson és antitestek képződtek a szervezetében, ezért egyelőre nem oltat, de támogatja a vírusok elleni védőoltásokat Kerecsényi Zoltán.

Laskovics Márió

Kerecsényi Zoltán a védőoltás beadatására biztat

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kerecsényi Zoltán, az Elsősorban pápai Városbarát Egylet ügyvivője nemrégiben már átesett a koronavírus okozta megbetegedésen, családtagjaival együtt. Mivel az elmúlt év végén egy hozzátartozóját el is veszítette a Covid-19 miatt, ezért mindenkit – főleg idősebb embertársait – a védőoltásra biztat.

– Megpróbáló volt a vírussal való küzdelem, úgy fizikailag, mint lelkileg. Nem szeretném újra átélni, azóta még a legkisebb megfázásos tünetektől is megrettenek – mondta.

Még nem regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára, ugyanis a betegségből való felépülés nyomán képződtek antitestek a szervezetükben, ezt teszttel gyakorta ellenőrzik odahaza.

Kerecsényi Zoltán a védőoltás beadatására biztat Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Addig nem szeretnék oltatni, amíg van antitest a szervezetemben. A vakcinák kapcsán már több felől tájékozódtam, és úgy tudom, hogy a keletiek a hagyományos technológiával készültek. Nem vagyok egészségügyi szakember, de ha sor kerül rá, valószínűleg a kínait vagy az oroszt választanám. Egyébként nem igen szerencsés oly nagyon válogatni, a lényeg, hogy védjük magunkat és másokat is. Hogy itt van a koronavírus, attól még a többi vírus sem ment szabadságra, akinek szükséges, oltasson azok ellen is, főleg idősebb, veszélyeztetettebb honfitársaink – osztotta meg véleményét Kerecsényi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában