fellendítenék a hazai turizmust

2021.03.30. 16:00

Sűrűbben közlekednek a bakonyi vonatok

Április 11-től, a szokásos évi első menetrend-módosítással további újításokat vezet be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést, akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából.

Müller Anikó Hanga

A Veszprém-Győr vasútvonal Cuha-völgyi szakasza – ahol két völgyhídon és három alagúton halad át a vonat – ipartörténeti műemlék

Fotó: Müller Anikó Hanga

Veszprém és Győr között, az ország egyik legszebb vasútvonalán új menetrend szerint, a korábbinál sűrűbben közlekednek a vonatok Pannonhalma, a festői Cuha-patak, Zirc és Eplény érintésével.

Hétköznap a délelőtti időszak kivételével kétóránként, hétvégéken pedig egész nap kétóránként indulnak a vonatok, Veszprémben pedig csatlakoznak a Bakony InterCity-hez, a Göcsej InterCity-hez, Győrben a Budapest felől, felé közlekedő Budapest-Bécs közötti EuroCity-khez.

A Veszprém-Győr vasútvonal Cuha-völgyi szakasza – ahol két völgyhídon és három alagúton halad át a vonat – ipartörténeti műemlék Fotó: Müller Anikó Hanga

Győr és Bakonyszentlászló között a kétóránkénti vonatokon kívül sűrítő járatok is közlekednek, alkalmazkodva a Győrbe, munkába és iskolába járók utazási igényeihez.

Számos vonaton nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi is lesz, a biciklis turisták kényelmét, igényét szolgálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában