saját erőből vásárolták

2021.03.27. 11:00

Új traktor segíti a technikai ellátást a zirci kórházban

Többfunkciós munkagépet, egy ZOOMLION RD 254 típusú traktort vásárolt két kiegészítő eszközzel a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet, saját erőből, mintegy 6 millió 300 ezer forint összegben, tájékoztatta lapunkat Müller Imre műszaki vezető. A gép a meglévő harmincéves kistraktorukat váltja ki.

Müller Anikó Hanga

Müller Imre műszaki vezető kipróbálta az új járművet, mellette jobbra Vermes Tamás főigazgató

Fotó: Müller Anikó Hanga

– Az új gépet a kórházon belüli áruszállításra, az ételszállító konténerek vontatására – betegeink két, egymástól és a konyhától is távol eső épületszárnyban vannak, ezért az étel odaszállítását meg kell oldanunk számukra – és hóeltakarításra fogjuk használni. A régi, hátsókerék-meghajtású, fülke nélküli kistraktorunk csak a kb. tízcentis havat tolta le, régi gondunk volt, hogy nem találtunk vállalkozót, aki a területünkön vállalta volna a hóeltakarítást. A krónikus belgyógyászati épületszárny bővítése óta a takarítandó felület is megnövekedett. Az új 25 lóerős kistraktorral ezeket a feladatokat saját dolgozóinkkal meg tudjuk oldani – hangsúlyozta az intézmény műszaki vezetője.

Vermes Tamás főigazgató elmondta, a tavaly év végi kasszamaradványból jelentősebb összeget kaptak, és miután az intézmény évek óta adósságmentesen működik, ennek felhasználása lehetővé vált saját hatáskörben.

– Kórházunk pavilon jellegű, több épületrészből áll, elhelyezkedéséből adódóan sajátos feladataink vannak. Meg kell oldanunk a több ezer négyzetméter kert és park tisztítását, fűnyírását, karbantartását és naponta a belső konténeres ételszállítást, télen folyamatosan a négy parkoló és a belső közlekedési útjainak hómentesítését. A 20 évnél idősebb, állandó javításra szoruló kistraktorral ez már napi problémát okozott. Évek óta igényeltük a tulajdonos vis major támogatását, sikertelenül. Az Országos Kórházi Főigazgatóság engedélyezte beszerzési igényünket, és tisztán saját forrás felhasználásával tudtuk beszerezni a munkagépet. Az új jármű hosszú távon, sokkal magasabb biztonsággal és a dolgozók védelmével oldja majd meg az intézményi feladatokat – mondta el a főigazgató a jármű átvételekor.

Müller Imre műszaki vezető kipróbálta az új járművet, mellette jobbra Vermes Tamás főigazgató Fotó: Müller Anikó Hanga

A korszerű, nagy teljesítményű, négykerék-meghajtású, fűthető fülkés kisgéphez sok kiegészítő csatlakoztatható, most hótolólapot és sószórót vásároltak hozzá, a későbbiek során tervezik az ágaprító és a lombszívó kiegészítő eszközt beszerezni.

A szállító veszprémi gépforgalmazó cég szakemberei, Schmidt Norbert üzletágvezető és Jelinkó Dániel a helyszínen ismertették a kórház műszaki csoportja dolgozóinak a gép működését, bemutatták a kezelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában