hazai forrásból

2021.03.24. 07:00

Közel 550 millió forintból újulnak meg az utak a Bakonyban

A Magyar falu program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újulnak meg utak Veszprém megye 1-es számú választókerületében.

Napló

Fotós: BALINT KOVACS

Ovádi Péter, a térség ország­gyűlési képviselője tájékoztatta lapunkat, hogy az olaszfalui bekötőút mintegy 1300 méteres szakasza, a tési bekötőút 830 méteren, a Dudart és Csetényt összekötő út 2370 méteren újul meg. A beruházások összértéke közel 550 millió forint.

Kiemelte, ezek a fejlesztések azért is fontosak, hiszen elsődlegesen nem településeket vagy településrészeket kötnek össze, hanem embereket. Jelentősek azért is, mert a megfelelő infrastruktúra biztosításával mindenki számára könnyebben és biztonságosabban érhető el például az iskola, óvoda vagy a munkahely. A kormány a 100 százalékban hazai forrásból megvalósuló Magyar falu programmal nagy segítséget ad a kistelepüléseknek. Cél, hogy javuljon a kistelepüléseken élők általános életminősége.

Tóth Edina Kitti dudari polgármester, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Nagy Attila csetényi polgármester Fotó: Képviselői iroda

Ovádi Péter elmondta, örül annak, hogy a választókerületében aktív, agilis polgármesterek dolgoznak, akik nyitott szemmel járnak és élnek a kormány biztosította lehetőségekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában