munkaszerződés

2021.03.05. 11:00

Zircen, Pápán és Ajkán nem lesz probléma a betegellátásban

Hétfő éjfélig dönthettek az egészségügyben dolgozók arról, hogy aláírják vagy elutasítják az egészségügyi szolgálati jogviszony változásáról szóló törvény szerinti új munkaszerződést.

Müller Anikó Hanga, Rednágel Zsuzsanna, Polgár Bettina

Megkeresésünkre Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház főigazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy az új munkaszerződést az intézményükben dolgozó minden orvos aláírta, három egészségügyi szakdolgozó elutasította, azonban az ő kiesésük semmiféle problémát nem fog okozni a betegellátás területén.

Havrilla Gyula, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatója kérdésünkre közölte: minden orvosuk aláírta az új munkaszerződést, három egészségügyi szakdolgozó nem – ők előre jelezték szándékukat, és a kiesésük semmilyen problémát nem jelent a betegellátás területén.

A témával kapcsolatban megkerestük az ajkai Magyar Imre Kórház igazgatását is, azonban nem kaptunk választ a levelünkre. Ugyanakkor egyéb kórházi forrásból megtudtuk, hogy az intézmény közel hatszáz dolgozója aláírta az egészségügyi szolgálati jogviszony változásáról szóló törvény szerinti új munkaszerződést. Így a kórházban a járó- és a fekvőbeteg-szakellátás, valamint a koronavírus-fertőzöttek ellátása is zavartalanul működik.MAH, BET, RZSU

Az intézményektől kapott tájékoztatás szerint a zirci és a pápai kórházban nem okozott fennakadást az egészségügyi szolgálati jogviszony változása

Fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában