Hétvége a Balatonnál

2021.04.24. 20:00

A Balatonnál is megnyíltak a teraszok – Jó idővel, kevés emberrel indult el a szezon (videó)

A teraszok nyitásának első napján Balatonalmádiba vezetett az utunk, hogy megnézzük, mekkora tömeget vonz a Balaton. A napsütéses szombati napon alig lézengtek a vízparton és a vendéglátóhelyek körül.

Horváth Virág

Gyarmati Szarka Budapestről

Fotó: Horváth Virág/ veol.hu

A vendéglátóhelyek már napokkal ezelőtt elkezdték a felkészülést a szombati nyitásra. A teraszok nyitásával újraindulhat az élet a turizmusban is.

Miután a beoltottak száma péntekre elérte a 3,5 milliót, szombattól, azaz mától a vendéglátó teraszok kinyithatnak. Ez azt jelenti, hogy reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen, illetve a benti térben a vendégeknek is kell, ha rendelnek a pultnál, vagy illemhelyre mennek. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosult, azaz addig haza kell érni a megnyitott vendéglátó helyekről a vendégeknek. Az erről szóló kormánydöntéseket a pénteki Magyar Közlönyben ki is hirdették.

A Parti Strand Büfé az igazi megszokott Balatoni ízeket és ételeket kínálja, a leginkább a lángos szokott fogyni. Vargáné Talián Hajnalka elmondta, több mint harmincféle feltéttel készítik a lángosokat, és laktózmentesen is kérhető.

Az országos népszerűségnek örvendő Terasz ugyan most még nem nyitott ki, de az étterem teljes felújítása jelenleg is zajlik, amint lehet, nyitnak.

Természetesen nem csak helyi lakosokkal találkoztunk, néhány fiatal Budapestről is épp Almádiban élvezte a nyitás első lépcsőfokát. Elmondták, a hétvégét a Balatonnál tervezik tölteni, nagyon jól érzik magukat, és örülnek, hogy a vízpart mellett mostmár bátran leülhetnek és fogyaszthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában