új eszközök a szolgálatteljesítéshez

2021.04.27. 08:30

Adományt kaptak a várpalotai polgárőrök

Új szolgálati gépjárművel, egy okostelefonnal, valamint 300 ezer forinttal is gazdagodott a Várpalotai Polgárőrség. Az Országos Polgárőr Szövetség adományait ünnepélyes keretek között a napokban vette át a helyi egyesület vezetése.

Szabó Péter Dániel

A kitűnő állapotú Skoda Fabiát az Országos Polgárőr Szövetség adományozta a helyi egyesületnek. Az autó ünnepélyes átadásán az országos szervezet elnöke elmondta, az adomány legfontosabb küldetése, hogy Várpalota lakosságának a biztonságát szolgálja. Túrós András kiemelte, szeretné, ha a helyi polgárőrség – és annak tevékenysége – pozitív példaként szolgálna a térségben. Ezért az autón túl további 300 ezer forint működési támogatást, illetve egy új okostelefont is biztosít számukra az országos szövetség.

Kontrát Károly – aki egyben gratulált a helyi polgárőrség újjászerveződéséhez – elmondta, a várpalotai csoport olyan eszközzel gazdagodott, amely elengedhetetlen az eredményes szolgálatteljesítéséhez.

A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, a helyi egyesület fontos szerepet tölt be a közterületi bűnmegelőzésben, ezért a rendőrséggel való szoros együttműködésük is kiemelten fontos.

A helyszínen megtudtuk, a Riba András vezette Várpalotai Polgárőrségnek jelenleg 26 felnőtt és négy ifjú polgárőr tagja van. Feladatuk közé tartozik a városon belüli, illetve azon kívüli közterületi járőrszolgálat, a különböző kiemelt városi események biztosítása, de a rendőrséggel is teljesítenek alkalmanként közös szolgálatot.

Túrós András országos elnök adja át az autó kulcsait és papírjait Riba Andrásnak, a várpalotai csoport vezetőjének Fotó: Szabó Péter Dániel

– A Várpalotai Polgárőrség újjászületésének fontos állomása az egyesület részére most nyújtott támogatás. Munkájukat és elhivatottságukat látva a várpalotai önkormányzat számára sem volt kétséges, hogy komolyan veszik azt, amit vállaltak – emelte ki köszöntőjében Campanari-Talabér Márta. Várpalota polgármestere hozzátette, városvezetőként épp ezért jó szívvel képviselte a polgárőrök igényét a szolgálati autó beszerzésével kapcsolatban.

Az ünnepségen ott volt Linczmayer László rendőrkapitány is, aki kiemelte: a Várpalotai Rendőrkapitányság továbbra is számít a helyi polgárőrséggel való együttműködésre, hiszen fontos stratégiai partnerük a várpalotai csoport.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget