takarítottak

2021.04.21. 11:00

Autógumi és fűnyíró gép is volt a Rekettye patak medrében

Szemétszedésre hívta Nagyesztergár lakóit a települési önkormányzat, figyelve az érvényben lévő járványügyi szabályok betartására.

Müller Anikó Hanga

Az önkéntes szemétgyűjtők egy csoportja, jobbról a harmadik Szirbek Tiborné. Közel száz zsák szemetet és rengeteg veszélyes hulladékot gyűjtöttek össze Fotó: Müller Anikó Hanga

Közel negyvenen vettek részt, családok, baráti társaságok, önkormányzati képviselők családtagjaikkal, polgárőrök, tájékoztatta lapunkat Szirbek Tiborné polgármester asszony.

– Felosztottuk a területet, a falutáblától indulva a ­zirci nagy kanyarig, a Dudarra vezető út melletti területen, a falut átszelő Rekettye patak partján, az erdő szélén és az Országos Kéktúra útvonalán közel százzsáknyi szemetet gyűjtöttünk össze, emellett találtunk veszélyes hulladékokat, elektronikai eszközöket, televíziót, lyukas vödröket és rengeteg műanyagot. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a túrázók is sok szemetet hagynak maguk után a túraútvonalak mentén, de nagy munka volt a patakmeder kitisztítása is, ahol autógumikat, fűnyírót is találtunk. Örömmel tölt el, hogy környezetvédő akciónk felhívását olvasva Zircről is voltak segítőink – mondta el a faluvezető.

Az önkéntes szemétgyűjtők egy csoportja, jobbról a harmadik Szirbek Tiborné. Közel száz zsák szemetet és rengeteg veszélyes hulladékot gyűjtöttek össze
Fotó: Müller Anikó Hanga

A szemétgyűjtés lebonyolításában, a szállításban partneri szerepet vállalt a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kht., a veszélyes hulladékot kivéve ingyenesen elszállítják a szemetet, az önkormányzat pedig zsákokat és kesztyűket biztosított az önkéntesek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában