összehangolt gyakorlat

2021.04.18. 18:54

Éleslövészetre érkeztek a helikopterek a Bakonyba

Mi-24-es harcihelikopterek érkeztek a Veszprém közeli újmajori gyakorlótérre vasárnap késő délután, hogy a jövő hét során éleslövészeti feladatokat hajtsanak végre a Bakonyban.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Magyar Honvédség a közösségi oldalán közreadott tájékoztatásából kiderült négy katonai alakulat összehangolt gyakorlata kezdődött, melynek keretében vasárnap az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis három Mi-24-es harcihelikoptere települt át Újmajorba.

A helikopterekkel egészen április 21-ig hajtanak majd végre innen feladatokat, köztük levegő-föld éleslövészeteket a Központi Lő-és Gyakorlótéren, így a térségben élők fokozott zajhatásokra számíthatnak, olykor egészen este 23 óráig.

 

A gyakorlat a veszprémi Kisréti utca egy részének lezárásával is jár, így a katonai műveletek ideje alatt nem lesz látogatható a jutaspusztai ejtőernyős emlékmű sem. – derült ki az MH Bakony Harckiképző Központ lőtéri értesítőjéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában