Jó ütemben haladnak a munkálatok

2021.04.28. 07:00

Épül a 83-as út reptéri és városi bekötőszakasza

Épül a 83-as út reptéri és városi bekötőszakasza, a munkálatok látványos szakaszba léptek.

Polgár Bettina

Jó ütemben haladnak a munkálatok

Forrás: magyarepitok.hu

A 83-as főúton Pápa és Győr között hat külön szintű csomópont épül, valamint 23 híd. Mindezek mellett egy bekötőút is készül, amely a pápai repülőteret csatolja a 83-ashoz – írja a magyarepitok.hu. Tájékoztatásuk szerint a projekt jelentőségét többek között az adja, hogy egy rendkívül balesetveszélyes és rossz nyomvonal-vezetésű út helyett kétszer kétsávos fizikai elválasztással, külön szintű csomópontokkal, óránkénti 110 kilométeres megengedett sebességre kialakított főút létesül új nyomvonalon.

Ugyanakkor szintén jelentős előrelépés a régió számára, hogy a pápai repülőtér gyorsforgalmi kapcsolatot nyer a négysávossá váló 83-as út, illetve a Győrnél elhaladó M1-es autópálya által.

Kovács Zoltán ország- gyűlési képviselő kiemelte, a Pápa–Győr vasútvonal fölött várhatóan augusztusra készül el a leendő híd töltése. – Több mint ötmilliárd forint értékben hívtak már le költséget az építők. Ez egy regionális gyűjtőút lesz, amely nemcsak Pápát köti össze az autópályával, vagy a repülőteret az autópályával és Győrrel, hanem a környező települések is jól tudják majd használni – magyarázta Kovács Zoltán. Hozzáfűzte, ennek folytán lerövidül a menetidő, illetve ami még fontosabb: a fejlesztés rendkívül biztonságos közlekedést tesz lehetővé.

Jó ütemben haladnak a munkálatok
Fotó: magyarepitok.hu

– Egy gyorsforgalmi úthálózatba történő becsatlakozás emellett jelentős előrelépést hoz egy város és annak gazdasága számára – tette hozzá a parlamenti képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában