Folyamatos az oltás a balatonfüredi Állami Szívkórházban is

Intézetünkben január 6-ától folyamatosan zajlanak a koronavírus elleni oltások. Oltópontunk kijelölésénél kiemelt figyelmet fordítottunk a hely meghatározására annak érdekében, hogy az esetleges fertőzések lehetőségét is kizárjuk, közölte professzor Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója.

Kovács Erika

Professzor Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója és Kulcsár István adjunktus, az oltópont irányítója. Eddig mintegy 10 ezer embert oltottak be

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Lényeges szempont volt, hogy az oltópont jól elkülönüljön a szívkórház betegellátó osztályaitól, a járó betegeket fogadó szakrendelőktől és a diagnosztikai vizsgálatokat végző ambulanciáktól, fogalmazott professzor Veress Gábor. A főigazgató hozzátette, emellett fontos az is, hogy az infrastruktúra kialakítása egyaránt megfeleljen a komfortos szociális igényeknek, a járvány-, illetve egészségügyi szabályoknak, és alkalmas legyen az egyre nagyobb számban, oltásra érkező személyek fogadására. Így az oltópont a szívkórház külön épületében, a jelenlegi Fiziotherapia és Gyógyfürdő, a volt Tibor-fürdő részlegen működik, ahol a kórházban kezelt szívbetegektől teljesen szeparáltan jelenhetnek meg az oltandó emberek.

Professzor Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója és Kulcsár István adjunktus, az oltópont irányítója. Eddig mintegy 10 ezer embert oltottak be
Fotó: Kovács Erika/Napló

Bóka István polgármesterrel történt egyeztetés után az önkormányzat, a helyi rendőrség, a Veszprém Megyei Kormányhivatal (VMKH) is jelentősen segíti az oltásra érkezőket a helyszín megközelítésében, a parkolásnál. A tájékozódást városszerte számos ponton kihelyezett, jól látható táblák is segítik. A főigazgató kiemelte, a szervezéshez és annak hatékonyságához hozzájárult a VMKH közegészségügyi és járványügyi osztálya, illetve a háziorvosokkal már korábban is fennálló kitűnő kapcsolat, együttműködés. A kórház vezetése is támogatja, segíti az oltással kijelölt felelős személyek tevékenységét. Kiemelkedő dr. Simon Attila orvos igazgató és Kónya Anikó ápolási igazgató szervező, ellenőrző aktivitása.

Az oltások lebonyolításában felelős orvosok, elsősorban dr. Kulcsár István, illetve az osztályvezető főnővérek, a szakasszisztensek, a gyógytornászok, az adminisztrátorok, a betegkísérők és a városból érkezett önkéntes segítők vesznek részt, és nagy odaadással, lelkesen, precízen végezik a teendőket.

- Az utóbbi hetekben már öt ponton zajlanak az oltások, ahol az említett kórházi dolgozók felelősségteljes munkája mellett a jó szó, a bíztatás, a megnyugtatás és a mosoly sem marad el. A feladatokat mindenki gördülékenyen, torlódásmentesen látja el, fogalmazott a főigazgató. Kiemelte, a folyamatosan növekvő igények miatt az utóbbi napokban az oltottak száma már napi 600 fölé emelkedett, eddig mintegy 10 ezer embert oltottak be. Az együttműködés és tenni akarás öröme jó hangulatot teremtett az ott dolgozók számára. Elégedettek az érkezők is, jó hangulatban, panaszmentesen távoznak az oltópontról és számos köszönő, elismerő visszajelzést küldtek a szívkórház igazgatására, az önkormányzathoz.

Külön hangsúlyozni kell Zubor Zoltán Miklós őrnagy, kórházparancsnok által irányított katonai egység szerepét az aktuális szervezésnél és lebonyolításnál, amely az oltandók eligazításában is példásan kiveszi részét. A dolgozók őket bajtársaiknak, kollégáiknak tekintik. Az oltóponton szerzett tapasztalatok, információk, és ezek közös megbeszélése, értékelése a napi munka mellett segíti a szolgáltatás fejlesztését, a közös munka sikerét, a csapatszellem erősítését.

- A kórházvezetés továbbra is szoros figyelemmel kíséri az oltóponton dolgozó orvosok, ápolók, asszisztensek, adminisztrátorok, önkéntes feladatokat vállalók munkáját, és bízunk abban, hogy közös erővel a közeljövőben megállítjuk az emberiséget sújtó Covid-19 világjárványt, vélekedett professzor Veress Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában