Folyamatos az út felújítása Ajka és Úrkút között

Olvasóink jelezték, hogy meglehetősen rossz állapotú az Ajkát Úrkúttal összekötő főút. Sürgető lenne annak mielőbbi felújítása.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Györkös József/Napló

Az ezzel kapcsolatos esetleges tervekről kérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesét. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezetőtől azt a választ kaptuk, hogy a kérdéses mellékúton tavalyelőtt a Magyar Falu Programban 2,4 kilométernyi, míg tavaly a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával további közel 1,3 kilométernyi szakasz újulhatott meg.

- A fennmaradó rész is szerepel a következő évek felújítási terveiben. Illetékes mérnökségünkön keresztül addig is folyamatosan elvégezzük a szükséges javítási munkákat az időjárásnak, a burkolat szerkezetének és állapotának megfelelő technológiával és ütemezéssel. A forgalomra veszélyes hibákat kiemelten kezeljük, az útszakaszon így jelenleg biztonságosan lehet közlekedni. Veszprém megyében idén összesen több mint 13 ezer tonna aszfaltot használhatunk fel a kátyúzási munkáinkhoz – nyilatkozta lapunknak az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában