három évtized

2021.04.27. 07:00

Jubileum: különleges tárlattal ünnepelne a várpalotai egyesület

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem tudta méltóképp megünnepelni megalakulásának 30. évfordulóját a várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület. Petrovics László elnök azonban bízik benne, hogy idén már be tudják mutatni az elmúlt három évtized eredményeiről szóló kiállításukat.

Szabó Péter Dániel

Legutóbb 2015-ben, megalakulásának 25. évfordulóján rendezett kiállítást a városvédő egyesület a Thury- várban

Fotó: Szabó Péter Dániel

A megyeszerte elismert egyesület tavaly ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját. A mondat azonban helyesebben így szól: ünnepelte volna, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség arra, hogy megrendezzék jubileumi programjaikat. – Bizakodva vártuk a 2020-as évet. Már februárban véglegesítettük tervezett programjainkat, ám a járvány miatt egyesületünk is korlátozott formában tudott csak működni. 2020. október 10-én azonban tájékoztatást kaptunk, hogy rendezvényeink megtartására nincs lehetőség, a helyi közművelődési intézmények a koronavírus-járvány miatt nem tudnak helyet biztosítani a programoknak. Szomorúan ugyan, de a pandémia okozta korlátozást felelősséggel elfogadtuk, s közösségi rendezvényeinket meghatározatlan ideig elnapoltuk – idézi fel a tavaly őszi eseményeket Petrovics László.

A városvédők jubileumi rendezvényük egyik kiemelkedő eseményeként október 27-én tartották volna egyesületük 30 éves történetét megörökítő és bemutató fotókiállításukat.

Legutóbb 2015-ben, megalakulásának 25. évfordulóján rendezett kiállítást a városvédő egyesület a Thury- várban Fotó: Szabó Péter Dániel

– Az összesen 56 tablót kitevő, ritkaságnak számító dokumentumokat is felvonultató installáció elismerést váltott ki az évek során jubileumi összejöveteleinken 2010-ben és 2015-ben is, és sok érdeklődőt vonzott. A korábbiaktól eltérően megújult külsővel és további újabb események bemutatásával terveztük ismételten közönségünk elé tárni az anyagot, amelynek összeállítását Juhosné Vavró Zsuzsanna és Zöld Istvánné vállalta és teljesítette. A fotódokumentációkat P.-né Forgács Zsuzsanna és Horváth Józsefné szolgáltatta, de segítette munkánkat Rigó László és a Krúdy Gyula Városi Könyvtár is – sorolja az elnök, aki reméli: a járvány leküzdése után tagjaik és az érdeklődők végül megtekinthetik majd a kiállítási anyagot, amelyhez hasznos kiegészítésként minden kedves érdeklődő figyelmébe ajánlják 30 éves jubileumi évkönyvüket is.

– Sajnálatunkra Tolonics István tagtársunk, Várpalota díszpolgára már nem lehet velünk. Emlékét megőrizzük – zárta a beszélgetést Petrovics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában