a tulajdonos feljelentést tesz

2021.04.01. 17:30

Kétszázmilliós devecseri tűzkár: földdel borítják a törmeléket

Civilek hordják ki különféle munkagépekkel az oltás utáni törmeléket a devecseri csarnokból csütörtökön, az ajkai tűzoltók a biztonság érdekében még a helyszínen tartózkodnak, közölte érdeklődésünkre Szolgainé Soós Gabriella megyei katasztrófavédelmi szóvivő az egy nappal korábban keletkezett tűz utómunkálatairól. A levegő elemzésének újabb eredményét később közlik.

Kovács Erika

Civilek hordják ki különféle munkagépekkel az oltás utáni törmeléket a devecseri csarnokból csütörtökön

Forrás: önkormányzat

Ferenczi Gábor polgármester, mint a helyi védelmi bizottság elnöke, továbbra is figyeli az eseményeket, és az önkormányzat városüzemeltetési cége is felajánlott munkagépet. A polgármester szerda reggel, a tűz keletkezése óta azon is dolgozik, hogy minden lehetséges eszközzel, szervezéssel segítse a munkálatokat.

A tűzről korábban megírtuk, kigyulladt egy 2600 négyzetméteres csarnok Devecserben, benne használtgumiabroncs-granulátummal, műanyaghulladék-bálákkal, a tüzet 48 tűzoltó vízzel és habbal délutánra fékezte meg szerdán. A tulajdonos szerint 200 milliós a kár, és feljelentést tesz az ügyben.

Civilek hordják ki különféle munkagépekkel az oltás utáni törmeléket a devecseri csarnokból csütörtökön Fotó: önkormányzat

A lakók környezetszennyezéstől tartanak, a katasztrófavédelem mérése szerint a lakott területen nem került a levegőbe egészséget veszélyeztető anyag, a tűz okát vizsgálják.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.veol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-egy-raktar-devecserben-4535224/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában