Orosz vakcinával oltották be a népszerű veszprémi állatorvost

Amióta Bujáky Miklós közreadta a közösségi portálon, hogy Covid elleni oltást kapott, sokan kérdezték már meg tőle, hogy melyik vakcinát kapta. A népszerű állatorvost orosz vakcinával oltották be március 27-én.

Molnár Sándor

Bujáky Miklós egy négylábú páciensével a veszprémi állatorvosi rendelőben

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Szputnyik V vakcináról a doktor úr a posztjában megjegyezte, hogy ugyanazt a humán vektor adenovírust (Ad26) tartalmazza, mint a Johnson & Johnson vakcinája. A technológia lényege, hogy egy módosított, sokszorozódásra nem képes vírusba ültetve juttatják be a tüskefehérjét kódoló gént a szervezetünkbe, amely a tüskefehérje és a vektor ellen is fellép, így alakít ki védelmet, ami egy klasszikus módszer.

Bujáky Miklós szerint a keleti és nyugati tudomány és technológia nemcsak az informatikában, a híradástechnikában, az autógyártásban, az építészetben, a közlekedésben vagy az ipari fejlődés más területein, hanem az orvostudományban, a biotechnológiában is fej fej mellett halad, nemegyszer úgy, hogy a Kelet fényévekre a Nyugat előtt jár. Véleménye szerint ezt fel nem ismerni szűklátókörűséget jelent. A vasfüggöny már nem létezik, legfeljebb a fejekben. A mai keleti virológusok Amerikában és Nyugat-Európában tanultak, és a nyugati vakcinagyártók tulajdonosai, orvosai és alkalmazottaiknak nagy része is ázsiai szárma­zású.

Bujáky Miklós egy négylábú páciensével a veszprémi állatorvosi rendelőben Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Az információáramlás és a tudás ma már határok nélküli, mindenki tudja, hogy ki kicsoda. A kutyákat is oltjuk, a macskákat is, az egyéb háziállatokat is az egészségük védelmében. Mióta ezek az oltások vannak, sok olyan betegség megszűnt, amellyel szemben korábban tehetetlen voltam magam is. Nekünk sem kell félni az oltástól, csak így fog eltűnni a betegség – vélekedik a doktor úr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában