fejlesztés

2021.04.23. 11:30

Sportcsarnok is épül a park és az uszoda mellé Sümegen

Még az idén elkészül a kézilabda-munkacsarnok, amely hiánypótló beruházás, hiszen régóta vár a város egy ilyen sportcsarnokra, egyre nagyobb az igény rá.

Tóth B. Zsuzsa

Épül a kézilabda-munkacsarnok a tanuszoda szomszédságában

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola tornaterme szűkös, az NB I.-es röplabdacsapat igényei egyre nőnek. A munkacsarnok építéséhez tavaly december közepén átadták a munkaterületet, idén év elején elkezdődött a kivitelezés.

A munkacsarnok tehermentesíti az általános iskola tornatermét, ugyanakkor a város sportegyesületeinek, civil csoportjainak is lehetőséget ad majd. A korszerű, multifunkcionális épület kulturális rendezvényeknek is helyet adhat, például koncerteknek vagy éppen fesztiváloknak esős időjárás idején. Valamint futsal-, kézilabda- és röplabdameccsekre szintén alkalmas lesz a háromszáz ülőhelyes csarnok. Az épületben összesen hat öltözőt alakítanak ki, továbbá irodákat, büfét, vizesblokkokat, valamint konditermet és szertárakat.

Épül a kézilabda-munkacsarnok a tanuszoda szomszédságában
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A csarnok jelentős fejlesztése lesz a rekreációs városrésznek, ahol korábban már felépült a tanuszoda és tavaly a rekreációs park is. Még megoldásra vár a területen a régi malom épületének helyzete, azonban helyi kreativitással jól hasznosítható lesz az ingatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában