húsvét

2021.04.05. 07:00

Tojásfát díszítettek Tapolcán

A tojásfa díszítés hagyományát a járvány sem szakíthatja meg, a civilek azonban ezúttal nem kérték a lakosság segítségét a munkához.

Tóth B. Zsuzsa

Varga Károlyné, a Nőklub elnöke és Boczkó Gyula, a Városért Egyesület elnöke a civil szervezetek néhány tagjával és a Tamási Áron Művelődési Központ dolgozóival együtt díszítette fel a Fő téri gömbkőriseket. Korábban már felhívást intéztek a helyiekhez, hogy időjárás álló díszített tojásokat adhatnak le a művelődési központban, de a gyűjtéshez még ezután is csatlakozhat bárki a feldíszített fák alatt elhelyezett kosárba téve a tojást.

A tapolcai tojásfát idén is feldíszítették a civilek, de szűk körben. Bárki folytathatja a dekorálást
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A tavalyi évben a járvány miatt elmaradt a tojásfa díszítés, a szervezők azonban idén úgy döntöttek, hogy mindenképpen megtartják a szabályok betartása mellett. Varga Károlyné elmondta lapunknak, hogy évről évre azon dolgoznak, hogy szebbek legyenek a fák, ezért idén még több dísz került fel, mint a korábbi években.

Boczkó Gyula köszönetet mond a munkáért segítőiknek, különösen Horváth Magdolna dekoratőrnek, aki a fák környezetét tette szebbé a húsvéti figurák készítésével. Szabó Adrián darus kocsijával biztosította a díszítést, a magasban a művelődési központ dolgozói dekoráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában