Török Gábor élete nem változott meg jelentősen a pandémia hatására

A személyes egyetemi oktatás visszatérését és egy elmaradt nyaralás bepótolását várja többek között a nyitástól Török Gábor politológus.

Marton Attila

Török Gábor szerint a mostani politikai helyzet sok érdekességet kínál egy elemzőnek

Fotó: Jelli Mark

A politikai elemzőt nemcsak arról kérdeztük, milyen elképzelésekkel tekint a járvány utáni időszakra, hanem arról is, a rengeteg tragédia és nehézség mellett van-e valamilyen hozadéka a járványnak. – Egy tavaly elmaradt családi nyaralás szerepel a terveinkben, de valójában mi az elmúlt időszakot is úgy fogtuk fel, hogy kaptunk egy lehetőséget arra, hogy többet lehessünk együtt, és óriási szerencsénk van, hogy mindezt a Balaton partján tehettük meg. Nyilván változik majd az életem, ha újraindulhat a személyes egyetemi tanítás, más munkák is többet visznek el itthonról, és a politikai helyzet is sok érdekességet kínál egy elemzőnek. Sok tervem van, amelyeket zárójelbe tett a pandémia és különösen az általános iskolákban bevezetett digitális oktatás – közölte megkeresésünkre Török Gábor politológus, aki hosszú évek óta él Aszófőn.

A politikai elemző azok közé tartozik, akiknek az életvitelén kevéssé változtatott a világjárvány. – A távolságtartás, az otthoni munka, a lehető legkevesebb társasági-közösségi aktivitás eddig sem állt távol tőlem, most legalább megerősítést kaptam arra nézve, hogy amit sokan unalmas, antiszociális életnek tartanak, az akár még hasznos, sőt, életmentő is lehet. Szívesen megtartanék ebből sok dolgot akkor is, ha újra mindent lehet majd – fogalmazott Török Gábor.

Török Gábor szerint a mostani politikai helyzet sok érdekességet kínál egy elemzőnek

– Borzalmas volt, ami a világban és itthon is történt: a sok-sok aggódás és drámai hír, de ha nem lett volna mindez, az életmód sok tekintetben kedvemre lett volna. Az egyetlen dolog talán, ami nem volt olyan jó: amikor az egyetemi óráimon senki nem kapcsolja be a kamerát, gyakran érzem úgy, mintha másfél óráig magamban beszélnék… Aztán a vizsgán szerencsére kiderül, hogy ott voltak a hallgatók is – jegyezte meg a politológus.

A társadalomtudós örülne, ha tanulna az emberiség a járványból, és mindenki több időt töltene a családjával, kevésbé zsákmányolnánk ki a környezetünket, de nincsenek illúziói. – A történelem eddig mindig azt tanította, hogy ha az inga az egyik irányba kileng, utána majd még jobban kimozdul a másik irányba. Ahogy a jakobinus korszak erkölcsi szigora után tömegek táncoltak még a sírokon is, most is azonnal be fogunk pótolni mindent, amiről azt gondoljuk, hogy elmaradt, kimaradt – tette hozzá a Naplónak nyilatkozva Török Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában