Tűzoltók mentettek meg egy riadt kutyust Úrkút mellett

Egy riadtan futó kutyát vettek fel a veszprémi tűzoltók Úrkút és Zsófiapuszta között szerdán, tudtuk meg Csondor Henriettától.

Kovács Erika

Forrás: Katasztrófavédelem/Nagy Péter

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, egy ellenőrzésről tartott a megyeszékhelyre a katasztrófavédelmi mobil labor, amikor megláttak Úrkút és Zsófiapuszta között az úton egy feléjük futó kutyát az erdős, településektől távol lévő területen. A tűzoltók megálltak, és a kistestű eb riadtan odafutott, majd odabújt hozzájuk. Nyakörv nem volt rajta, de ápolt, fiatal keverék kutyának látszott.

Fotó: Katasztrófavédelem/Nagy Péter

Alföldi Ferenc százados, parancsnok, Nagy Péter őrnagy és Bán Csaba törzszászlós kocsiba tették a négylábút, hogy elvigyék egy veszprémi állatorvosi rendelőbe, kiolvasni az azonosító chip adatait. A kutya a huszonöt kilométeres utat a parancsnok ölében töltötte, és szorosan hozzábújva megmentőjéhez, megnyugodott. A veszprémi állatorvosnál kiderült, a kutyának nincs chipje, így nem tudták a tulajdonosához visszajuttatni, ezért állatmentők vették gondozásukba a négylábút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában