Megkapták az engedélyt

2021.04.08. 17:30

Új lakónegyed épül Veszprémben a volt kenyérgyár helyén

Társasházak építése kezdődött el a volt kenyérgyár területén a napokban.

Marton Attila

Várhatóan másfél-két éven belül készül el az első, 21 lakásos társasház

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Megkaptuk az építési engedélyt a hét elején, így elkezdődhetett a beruházás első üteme – mondta kérdésünkre Cziráki Zsolt, a Min-Tech Kft. ügyvezetője. Hozzátette, cégük beruházásában épült fel az egykori sörgyári területen 2016 és 2020 között négy társasház, amelynek mára minden lakása elkelt. A városrész megújítása az Ibolya, Orgona és Kisállomás utca által határolt volt kenyérgyári területen folytatódik.

A közel egyhektáros telket egy befektetőcsoport vásárolta meg. Az ingatlanon az utóbbi hónapokban elvégezték az épületek bontását. A telket öt, egyenként kétezer négyzetméteres részre osztották fel. A volt sörgyári területhez legközelebbi részen kezdődött meg az építkezés, ahol várhatóan másfél-két éven belül készül el egy 21 lakásos társasház – hangsúlyozta Cziráki Zsolt. A másik négy ingatlanon szintén társasházak építését tervezik.

Várhatóan másfél-két éven belül készül el az első, 21 lakásos társasház Fotó: Penovác Károly/Napló

Az egykori kenyérgyár – sütőüzem – az 1950-es és 1960-as években épült. Az iparterület épületeinek állapota az utóbbi években jelentősen leromlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában