Úton Veszprémben 6. rész

2021.04.28. 16:00

Mennyi idő hazajutni a Balatontól Veszprémbe? (videó)

Hiába a napsütés, hiába a hétvége és hiába a terasznyitás is – a forgalom Balatonalmáditól egészen Veszprémig dinamikusan haladt az elmúlt hétvégén. A megjósolt tömegek nem lepték el a Balaton-partot, de még Veszprém belvárosa is meglehetősen szellős volt.

Horváth Virág, Horváth László

Az Úton Veszprémben sorozatunkban most arra voltunk kíváncsiak, hogy a terasznyitás, a tavaszi meleg és a hétvége mennyire borítja fel az autós közlekedést. Balatonalmádi kedvelt célpont az üdülni vágyóknak, rendszerint tömegek lepik el az első napsütéses hétvégén a várost. A pandémia most nem kedvezett a vendéglátóegységeknek, hiszen hiába nyitottak ki – hamarabb, mint ahogyan a szezon elkezdődött volna – , alig találkoztunk emberrel a part menti büféknél.

Ennél is érdekesebb volt, hogy a hazafelé vezető úton, ami miatt sokan panaszkodnak, szintén nem ütköztünk dugóba vagy torlódásba. Igaz, Balatonalmádiból Felsőörsön keresztül jutottunk el Veszprémig, talán ezen az útvonalon egyébként is kevesebben járnak.

Mindösszesen 20 percig tartott a Balaton-partjától, Almádiból hazáig, a Veszprémi Jutasi úti lakótelepig eljutni. Ha emlékeznek rá az Úton Veszprémben korábbi cikkeiben látható volt, hogy egy munkanapon a városon belül reggeli csúcsidőben, de még egy bevásárlótúra alkalmával a bevásárlóközpontok között is hasonló időt futottunk, tehát elmondható, hogy igencsak jó időt jöttünk.

Az Úton Veszprémben sorozat továbbra is folytatódik, várjuk ötleteiket legújabb útvonalainkhoz. Írják meg kommentben, vagy küldjék el a [email protected]-ra, merre autózzunk legközelebb!

Nézze meg az Úton Veszprémben sorozatunk korábbi részeit:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lakotelepi-kirandulas-mennyi-ido-atjutni-pandemias-delutani-csucsidoben-veszpremen-video-4581319/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mennyi-ido-atjutni-az-enyhitesek-kihirdetesenek-masnapjan-veszpremen-4554397/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uton-veszpremben-sorozat-forgalom-husvet-4542847/

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mennyi-ido-atjutni-pandemias-delutani-csucsidoben-veszpremben-video-4524031/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában