ingatlanbazar.hu

2021.05.23. 11:30

A hét ingatlana: eladó a somlószőlősi Watzdorff kastély!

Az ingatlanbazar.hu oldalán bukkantunk a most következő, eladó épületre. A Vanyarcon kínált, 242 nm-es ritkaság nemcsak csudaszép, de a hely szelleme sem akármilyen! Nézzen szét, vagy akár vegye meg az eladó ingatlant!

ingatlanbazar.hu

1850-ben az udvarház helyére egyemeletes romantikus stílusú, angol árokkal ellátott kastélyt építettek. E mozgalmas tömegű és aszimmetrikus alaprajzú épület a magyarországi gótizáló romantika egyik korai, angol romantika hatását mutató emléke. Valószínűleg az 1870-es évek végén építették át a kastélyparkot is.

Legutoljára a kastély báró Watzdorff Konrádé volt, a kastélyt és a birtokot 1936-ban a Watzdorff család tartozásai miatt elárverezték, és a falu tulajdonába került. A birtokot kisebb részekben megvásárolták, az épületet többféle hasznosítás után (tanács, óvoda, magtár) 1999-ben értékesítették.

A kastély 5148 nm alapterületű, sokszög alakú, körbenapozott telken található, szabadon álló, hagyományos építésmódú, pinceszint, földszint, emelet és padlástér beépítéses, kombinált sátortetős lefedésű épület. 1960-ban műemlékké nyilvánított, falazata épületszakaszonként, építés, javítás idejéhez igazodva változó, tégla, kő, kevert kő. Épület jó statikai, de rossz műszaki és gépészeti állapotban. Esztétikai szempontból 1. emelet felújítása részben megtörtént, önálló lakrészhez hasonlító helyiségeket alakítottak ki vízvételi lehetőséggel, gipszkarton elválasztófallal.[...]”

További képek és részletek az ingatlanbazar.hu oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában