Állatvédőket segít a nagyáruház-lánc Veszprémben is

A Spar Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával a hétvégén „Mancs a bajban!” elnevezéssel állateledelgyűjtő akciót szervezett a hipermarketjeiben, így Veszprémben is.

Juhász-Léhi István

20210515 Veszprém, Interspar, A SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával 2021. május 15-16-án „Mancs a bajban!” névvel állateledelgyűjtő akciót szervez a kijelölt INTERSPAR hipermarketekben. Ovádi Péter ogy. képv. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A kezdeményezésben országosan 33 üzlet vett részt, ahol két napig várták az állateledeleket, melyek megvásárlásával a menhelyeket segítették a vásárlók. Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos az esemény veszprémi sajtótájékoztatóján elmondta, ezúttal egy nagy cég vállalta magára azt, hogy segít az állatvédőknek. Utalt a februárban elindított konzultációra is, amely megmutatta, hogy fontos téma Magyarországon az állatvédelem. Mint mondta, több, mint 262 ezer ember töltötte ki a 13 kérdéses konzultációt. Az eredmény kötelezi a döntéshozókat, ezért is indítottak azóta különböző programokat, közte az ivartalanítási programot is, amely a legfontosabb feladat jelenleg. Kiemelte azt is, hogy a kormány 500 millió forinttal segíti az ivartalanítási program sikerességét.

Ugyanakkor Ovádi Péter beszélt a civil szervezetek támogatásáról és arról, hogy mennyire fontos a vállalatok szerepvállalása az ügyben. Szerinte három részből kellene, hogy álljon egy civil szervezet támogatása: lakossági segítség, az adó 1 százalékának felajánlása, végül nem utolsó sorban az állam szerepe.

Ovádi Péter és Maczelka Márk is megköszönte az állatvédők áldozatos munkáját
Fotó: Balogh Ákos / Napló

Maczelka Márk, az üzletlánc kommunikációs vezetője elmondta: első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az eseményt az Országos Állatvédvédőrség Alapítvánnyal közösen a „Mancs a bajban!” állateledel gyűjtő akciót, országosan. Hangsúlyozta azt is, hogy a forgalomból kivont termékeket az állatvédőknek ajánlják fel és jövőre is szeretnék akciójukat megrendezni, minél több áruházuk bevonásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában