közgyűlés

2021.05.04. 17:30

Díjakról és útépítésről is döntöttek Veszprémben

A fesztiválok támogatásáról, a jégcsarnoknál tervezett útról és a Vadvirág óvoda új vezetőjéről is döntött a városi vezetése a napokban.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet alapján rendkívüli jogrend van érvényben, így az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Hagyományos közgyűlést nem tartanak, de a döntéshozatal előtt Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) kikéri a képviselők véleményét.

A tavaly felépült jégcsarnok megközelítését szolgáló út épülhet néhány hónapon belül. Az elfogadott határozat szerint mintegy 50 méteren térkőből készül burkolat, közel 140 méteren murvával burkolt út épül murvás padkával.

A tavaly felépült jégcsarnok megközelítését szolgáló út épülhet néhány hónapon belül Fotó: Balogh Ákos/Napló

A tervezett beruházás mintegy bruttó 37,5 millió forintba kerül, amelyet kilencven százalékban az önkormányzat, tíz százalékban a jégcsarnokot üzemeltető Jéglovagok Kft. finanszíroz. A munkálatoknak június 30-ig kell befejeződniük.

Újra pályázatot ír ki a Művészetek Háza igazgatói pozíciójára az önkormányzat. Tavaly már egyszer kiírták a pályázatot, azonban a beérkezett pályamunkákat érvénytelennek nyilvánították, ezért július végéig továbbra is Hegyeshalmi László jelenlegi igazgató, majd augusztustól átmenetileg a szakmai igazgatóhelyettes vezeti az intézményt. A kiírás szerint a pályázatokat szeptember 30-ig lehet benyújtani, az új igazgató 2021. november 15-től látja el feladatait öt éven át.

Lattenstein Jánosnét bízta meg az önkormányzat a Vadvirág Körzeti Óvoda vezetésével. Az óvodapedagógus eddig óvodavezető-helyettesként dolgozott az intézményben. Az új vezető megbízatása augusztus közepétől öt évre szól. Döntöttek a képviselők a fesztiválok támogatásáról is. A VeszprémFestet bruttó 15 millió forinttal, A Tánc Fesztiválját egymillió, az Utcazene fesztivált 7,5, az Auer Lipót Nemzetközi Hegedűfesztivált ötmillió forinttal támogatja az önkormányzat idén. Felosztották a sportszervezetek támogatására szolgáló pénzügyi keretet. Az 56,5 millió forintból működési támogatásra 25,4 millió jut, olimpiai felkészülésre 10, rendezvények támogatására 9,4, nemzetközi sportkapcsolatokra kettő, diáksportra hárommillió forintot fordítanak, valamint mintegy 6,6 millió forint maradványt képeztek.

A képviselők döntöttek az idei Gizella- és Ranolder-díjakról, valamint a Pro Civitate-díj odaítéléséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában