Helyi közélet

2021.05.20. 18:13

Emberközpontú programterv

A Mi Hazánk Mozgalom sajtótájékoztatón mutatta be a Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjét csütörtökön a Fő téren.

Laskovics Márió

Németh György választókerületi elnök, Dúró Dóra elnökhelyettes és Takács Máté helyi képviselőjelölt a pápai Fő téren Fotó: Laskovics Márió/Napló

Dúró Dóra elnökhelyettes, országgyűlési képviselő elmondta, a feltételek szigorítása (legalább 71 egyéni jelölt kell az országos listaállításhoz) miatt állítanak önálló jelöltet a kerületben a 2022-es ország­gyűlési választásra, így vélhetően a mozgalom lesz majd a harmadik, komolyan vehető erő a szavazólapokon.

– Az egyetlen párt vagyunk, amely tiltakozik az oltási könyv bevezetése ellen, mert nincs helye diszkriminációnak, emberek közti különbségtételnek. A több tekintetben is észszerűtlen lezárások ellen szintén egyedüliként tiltakoztunk.

A kormány rosszul kezeli a koronavírus gazdasági következményeit: immár 80 százalék feletti az államadósság, a gyermekeinkkel akarják megfizettetni a vírus árát. Önrendelkező gazdaságpolitikánkban kiemelt szerepet kapna a turizmus és a mezőgazdaság – jegyezte meg programjukról Dúró Dóra.

Németh György választókerületi elnök, Dúró Dóra elnökhelyettes és Takács Máté helyi képviselőjelölt a pápai Fő téren
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Takács Máté helyi jelölt szülővárosában, Pápán lakik, öt évet Angliában élt. Mint mondta, a rendszerváltás óta eltelt időszak kormányzása nem váltotta be a reményeket, nem tudott jobb életet biztosítani, ezért szeretnék, ha a magyar nemzet felzárkózna a nyugati életszínvonalhoz mind a munkabérekben, egészségügyi ellátásban, mind infrastrukturális fejlődésben, környezetvédelemben.

– Helyi programunkban szerepel a 83-as út Öreghegyet megkerülő, a 832-es utat a Vaszari úttal összekötő szakaszának megépítése, a használaton kívüli épületek felújítása és közcélú felhasználása, az Öreg- és Törzsökhegy, egyéb külterületek méltó korszerűsítése, szilárd útburkolattal a biztonságosabb közlekedésért. A pápai kórházban az európai színvonaltól elmaradó osztályok felújítása. A bölcsődei, óvodai és iskolai beruházások elősegítése, hogy a jövő nemzedéke modern körülmények között kaphasson naprakész tudást. Az illegális hulladéklerakások mielőbbi felszámolását is fontosnak tartjuk. A munkahelyteremtési programok megvalósítása is kiemelten fontos, ugyanis jelenleg Pápán nagyon magas a fiatalok elvándorlási aránya, mert nincs minőségi munka, se minőségi bér. Szívügyem az állat- és környezetvédelem. Fatelepítési programokat hoznánk létre a zöldterületek növelése céljából – árulta el Takács Máté, hozzátéve, bármely felületen várja a megkereséseket, felvetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában