Kőrisek díszítik az iskolaudvart

2021.05.18. 17:30

Folyamatosak a fejlesztések – Csetény iránytű a többi település számára

Folyamatosan fejlődik a falu, ami jól látszik a településen, és amelynek több kiemelt projektje is van. Olyanok, melyek az országban egyedülállóak. Erről is beszélt Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője az Unokáink fája program keretében.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Nagy Attila polgármester három fehér kőrist ültetett el

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Hangsúlyozta: az, hogy egy multinacionális cég a településre jött és perspektívát látott itt, hatalmas dolog; mára több mint százan dolgoznak a német cégnél. Emellett fontos az infrastruktúra fejlődése is.

– A felújított és hamarosan átadandó iskola mellett állva üzenünk a jövő generációjának: nemcsak a jelenért vagyunk felelősek, hanem a jövőért is. Ezért is indítottam útjára az Unokáink fája programot, aminek Csetény a tizedik állomása. Polgármester úrral és a helyi közösséggel arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a kistelepülések- nek van jövőjük, ahová fát ültetünk, ott a jövőt látjuk.

Csetény iránytű a többi település számára – nyilatkozta a Naplónak Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

Nagy Attila, Csetény polgármestere azt emelte ki lapunknak, hogy három fehér kőrist ültettek el az iskola udvarán, amelyek ősz végére mutatják meg igazi arcukat, amikor pirosba borulnak majd. A fák maximum 12 méteres magasságig nőnek, tette hozzá.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Nagy Attila polgármester három fehér kőrist ültetett el
Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Az ültetés jelképes, hiszen a település folyamatosan törekszik a környezet szépítésére, felújításokra, amiben az iskola is fontos mérföldkő, hiszen már a 2014-es programomban is benne volt az intézmény felújítása. Az uniós források – a képviselő úrnak is köszönhetően – megérkeztek, és folynak a munkálatok. Az iskola- és a kastélyfelújítások után kezdődik a bölcsőde építése, amire közel 200 millió forintot nyert a település, ezt követően pedig az egyik legnagyobb tervünk az átmenő közúti forgalom miatt egy közlekedésbiztonsági projekt létrehozása lenne. Reményeink szerint 2023/24-re tudnánk utóbbit megvalósítani – jelentette ki Nagy Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában