Folyamatosan fejlődik Marcalgergelyi

Többek között járdával és urnafallal gazdagodott a marcalgergelyi temető, míg a helyi önkormányzat munkagépekkel gyarapodott.

Polgár Bettina

Molnárné Nagy Melinda polgármester átadtaafűnyírótraktor kulcsát Szabó Sándor képviselőnek,ahelyi sportegyesület elnökének.Asikeres pályázatokhoz Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (középen) is gratulált

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Molnárné Nagy Melinda, Marcalgergelyi polgármestere a beruházások átadóünnepségén kiemelte, óriási tempóban halad a települések fejlesztése a Magyar Falu Programnak köszönhetően. – Örömmel fogadtuk, hogy a kistelepülések fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít a kormány. Tavaly a hét pályázatunkból négyet pozitívan bíráltak el, ezek összege meghaladta a 13 millió forintot – mondta a polgármester.

A Magyar Falu Programban, temetői infrastruktúrafejlesztés keretében valósult meg a temetői járda elkészítése mintegy 160 méter hosszúságban, csaknem ötmillió forintból. Emellett társadalmi munka keretében a képviselő-testület két tagja, illetve a polgármester és férje felújította a ravatalozót, ahol egyebek mellett festési munkákat végeztek, javították a leomlott vakolatot, díszburkolattal látták el az épületet, továbbá új lámpaburát helyeztek fel a falra. A marcalgergelyi önkormányzat önerőből finanszírozta a temetői urnafal kialakítását, amely 15 dupla fülkét tartalmaz, és több mint kétmillió forint saját forrást igényelt az elkészítése. A temetői fejlesztéseket Bácsi János evangélikus lelkész, valamint a katolikus egyház részéről Árus Kovács Gábor plébános áldotta meg. Mindezek mellett jelentős munkaeszköz-bővítésnek is örülhetett a község: a Magyar Falu Program révén több mint 3,5 millió forint értékben kaptak korszerű fűnyírótraktort, önjáró fűnyírókat, damilos fűnyírókat, gyepszellőztetőt, valamint lombszívót és -fúvót, illetve egy utánfutót.

Molnárné Nagy Melinda polgármester átadta a fűnyírótraktor kulcsát Szabó Sándor képviselőnek, a helyi sportegyesület elnökének. A sikeres pályázatokhoz Kovács Zoltán országgyűlési képviselő (középen) is gratulált Fotó: Polgár Bettina/Napló

A nyertes pályázatokkal és a megvalósult fejlesztésekkel kapcsolatban Kovács Zoltán országgyűlési képviselő gratulációját fejezte ki a település önkormányzatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában