Hajós programok a pünkösdi hosszúhétvégére

Számos hajózási szolgáltatással, megújult hajóparkkal várja a vendégeket a Balatoni Hajózási Zrt. a pünkösdi hosszúhétvégén. A társaság idén ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját, a jubileumi évben nagyszabású rendezvénysorozat indul, közölték.

Kovács Erika

Fotó: Picasa

A 175. személyhajózási szezonban, az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett, a pünkösdi hétvégére már számos kikötőből hajóval is fel lehet keresni a Balaton leglátogatottabb településeit, és több kikötőből sétahajózni is lehet. A Balaton két partját összekötő menetrendi személyhajó járatok a legforgalmasabb útvonalakon, így Siófok, Balatonfüred, Tihany és Fonyód-Badacsony között minden nap közlekednek. Hétvégén és pünkösdhétfőn pedig a Balatonboglár, Révfülöp, a Balatonmáriafürdő, Balatongyörök, Szigliget, Badacsony és a Balatonföldvár, Tihany között is lehet hajózni.

A településeket összekötő járatok mellett a közkedvelt egyórás sétahajó járatokat is igénybe tudják venni az utasok ezen a hétvégén. Siófok, Balatonfüred, Keszthely állomásról májusban már minden nap, szombaton pedig Balatonboglár, Révfülöp és Balatonmáriafürdő kikötőkből is indulnak hajók. Balatonföldváron, szombaton és vasárnap is elérhető az említett program, Badacsonyban pedig a pünkösdi hosszúhétvége mindhárom napján. A kompjáratok 40 percenként közlekednek Szántód-révből hat óra 40 perc és 21 óra 20 perc között, Tihany-révből pedig hét óra és 21 óra 40 perc között.

A balatoni hajózás egyik népszerű hajója a Kelén. Sokan utaznak a fedélzetén
Fotó: Bahart

A kompjáratokat az aktuális forgalomhoz igazítják, és szükség szerint sűrítik. A jubileumi év eseményeiről, programjairól a Bahart honlapján, közösségi oldalán lehet olvasni. A jegyeket és az ajándékkártyákat SZÉP-kártyával is meg lehet vásárolni. A járványügyi szabályok betartása érdekében az utazási feltételekről a társaság honlapja, közösségi oldala mellett a kikötőkben, hajókon lévő plakátokon és az utastájékoztatókon lehet megtudni a részleteket. A személyhajózási és kompközlekedésről, az aktuális időpontokról a társaság honlapján, illetve a Bahart ügyfélközpontjánál adnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában