Kilencvenöten tettek érettségi vizsgát az ajkai Szent-Györgyi Albert Technikum diákjai közül

Rendkívüli tanévet zártak az érettségiző diákok. A jelenléti oktatás számukra november 11-én véget ért, akkortól ismét online munkarendben tanultak és készültek eddigi életük legkomolyabb megmérettetésére.

Tisler Anna

Bakonyi Anikó tanárnő, Bak Boglárka és Schönher Lili érettségiző diák és Bokor Zoltán tanár

Fotó: Györkös József

Kilencvenöten tettek érettségi vizsgát az ajkai Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiuma diákjai közül. Sokan örültek, hogy a szóbeli vizsga elmarad, így ugyanis már május végén túl vannak az összes izgalmon, sokan épp azt várták, majd szóban javíthatnak, ha írásban gyengébben szerepelnek.

Az érettségizők többsége a 13. tanévre is visszatér. A vendéglátás-szervező szakon tanuló Bak Boglárka kérdésünkre elmondta, számára nem okoz nehézséget, hogy szóban nem kell vizsgázni. Ő a magyarérettségit könnyűnek érezte, a történelmet viszont nehéznek. A második hétre a szakmai vizsga marad. Jövőre is a Szent-Györgyi diákja lesz, marad 13. évfolyamon.

A közszolgálati ügyintézőnek tanuló Schönher Lili számára a magyarérettségi nem okozott problémát, azonban a matematika-feladatsor második része és a történelem nehezebb volt, de mivel jól felkészült, így meg tudta oldani azokat is.

Bakonyi Anikó, a 12. B osztályfőnöke hozzátette, a diákjai úgy érzik, hogy a magyar- érettségi könnyebb volt, mint az előző évek feladatai, a mű- értelmezés viszont alaposan elgondolkodtatta őket. A matematikát sokan nehezebbnek érezték, és úgy értékelik, hogy nem azokat a típusú feladatokat kapták, mint amikre az előző évek tételei alapján számítani lehetett.

Bakonyi Anikó tanárnő, Bak Boglárka és Schönher Lili érettségiző diák és Bokor Zoltán tanár
Fotó: Györkös József

Bokor Zoltán történelemtanár szerint a rövid válaszok könnyebbek voltak, az esszében bonyolultabb feladatokat is kaptak, így azok, akik nem mélyedtek el benne eléggé, nehezebben oldották meg.

A történelemtanár az online munkarendbe átállást követően animációkkal, prezentációkkal segítette a felkészülést. A szóbeli vizsgák elmaradására lehetett számítani. Az előző évek írásbeli feladatainak gyakorlására is nagy hangsúlyt fektettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában