Május 7-ig regisztrálhatnak a fiatalok az oltásra – Megkérdeztük, ők mit szólnak hozzá? (videó)

Arra kérik az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalokat illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7. péntekig regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Horváth Virág

A 16 év alattiak oltása még nem engedélyezett. A 16 és 17 évesek esetében az érvényes regisztráció esetén az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük.

Felhívják a szülők figyelmét, hogy a 16. életévet még be nem töltött gyermekek regisztrációja továbbra sem érvényes.

A 18 éveseknek újra kell regisztrálniuk

Az a 18 év alatti, aki a fenti időpontot megelőzően regisztrált, de csak most vált jogosulttá a regisztrációra, annak újból szükséges regisztrálnia, mivel a korábbi regisztrációját 2021. április 30-án reggel 8 óra előtt érvényes adatkezelési tájékoztató szerint törölni kellett.

Megkérdeztük a veszprémi fiatalokat, regisztrálnak-e az oltásra?

Gergő (17): Nagyon megörültem a hírnek, hogy az érettségiket követően május 10-től elkezdik oltani a 16-18 éves korosztályt is. Természetesen regisztráltam, így a Pfizer vakcináját fogom megkapni, mivel a kiskorúakat egyelőre csak ezzel oltják. Egyébként én nem válogatnék az oltóanyagok között, mivel azt hallottam, mindegyik hatásos. Nem csak azért fontos az oltás, hogy részt vehessek a különböző programokon, hanem hogy ezzel védjem családtagjaimat és az idősebb korosztályt.

Bence (17): Én már regisztráltam is, egyelőre nem kaptam értesítést az oltásról. Szeretném beoltatni magam.

Lilla (16): Valószínű, hogy regisztrálok az oltásra. Mivel egészségügyis diák vagyok a gyakorlatomhoz feltételezhetően szükséges lesz az oltás.

 

Kiemelt képünk illusztráció: pixabay.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában