Mérföldkő a település életében

2021.05.07. 20:00

Lovardából különleges tornaterem épült Hajmáskéren

Ünnepélyes keretek között átadták a település első tornatermét. A 606,5 millió forintos fejlesztés keretében az egykori lovardából egy 1882 négyzetméter alapterületű, látványos épület lett, amelyből 1400 négyzetméter sportparkettás küzdőtér. A tornaterem 20-szor 40 méteres szabványos pályája akár versenyek lebonyolítására is alkalmas.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az egykori lovarda műemlék épületét kormányzati támogatással vásárolta meg az önkormányzat 150 millió forintért, majd 456,5 millió forintos beruházás keretében készült el a tágas és világos „A” típusú tornaterem.

Köbli Miklós, Ékes Tamás, Ovádi Péter, Szauer István és Medvigy Mihály, a BMSK vezérigazgatója vágták át ünnepélyesen a szalagot a teremavatón Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az ünnepélyes avatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy már 40 éve várt a település erre a fejlesztésre, amely a diákok részére a mindennapos testneveléshez nyújt méltó körülményeket, emellett a sportegyesületek közösségi tere, a helyi sportélet fellegvára is lehet. Elmondta még, hogy a térségben egyedülálló tornaterem létrejöttéért nagyon sokan dolgoztak, és most egy csapatmunka eredményét ünnepelhetik.

Köbli Miklós polgármester hangsúlyozta, hogy Hajmáskéren korábban még soha nem volt tornaterem. A gyerekek valamelyik kijelölt tanteremben tornásztak, majd az új iskola megépítését követően annak hidegburkolatú aulájában. A polgármester bízik abban, hogy az új tornaterem beindítja a sportéletet a településen, és a kézilabdától az asztaliteniszig számos lehetősége lesz a helyieknek a rendszeres mozgásra.

Az avatót követően az U12-es és U13-as leánycsapatok kézilabdáztak egymással Fotó: Molnár Sándor/Napló

Nem csak a község, de Ékes Tamás életében is mérföldkőnek számít, hogy egy ilyen szép tornateremmel gyarapodott az iskola.

– Amióta itt vagyok Hajmáskéren, még nem tudtam tornateremben tanítani. Nagyon sok jó sportoló gyerek fordult meg a kezem alatt ez alatt a közel 40 év alatt, és mindig arra gondoltam, hogy milyen eredményeket érhettünk volna el akkor, ha egy ilyen lehetőségünk van – nyilatkozta a Gábor Áron Általános Iskola intézményvezetője. Az új tornateremben focizhatnak, kézi-, kosár- és röplabdázhatnak is a gyerekek. A terem függönyök segítségével három 20x20-as részre bontható, így egy időben több csoportnak is rendelkezésére áll. Iskolaidőn túl pedig a település lakói és sportszakosztályai is használhatják majd.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően az U12-es és U13-as leánycsapatok kézilabda-mérkőzésével avatták fel a tornatermet. A kezdő dobást Ovádi Péter végezte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában