“Kiszuperált kerti budi” került az almádi móló végére – Megszólalt a polgármester

Balatonalmádi gyönyörű mólójának végén két fa lengedezett... tavalyi emlékeink a mesés látványról idénre szertefoszlottak.

Horváth Virág

Fotó: facebook

A közösségimédiában bukkantak fel azok a képek, amik a móló végére helyezett építményről készültek. A régen megszokott és megszeretett látvány ezzel együtt meg is szűnt. A helyiek felemelték a szavukat a város közösségimédia csoportjában, szerda reggel pedig a város polgármestere is megszólalt.

Kepli Lajos polgármester posztjában közölte, hogy az önkormányzatnak nemhogy semmi köze nincs a móló végére kihelyezett “kiszuperált kerti budi” jellegű építményhez, de előzetes tájékoztatást sem kaptak annak megépítéséről.

„ Tőlünk az építtető, többségében állami tulajdonú Balatoni Hajózási Zrt. sem engedélyt nem kért, sem pedig részünkre előzetes tájékoztatást nem adott. A móló területe magánterület, de a liget annál inkább közterület, amit szintén ocsmány módon feltúrva hagytak ott a szezon kezdetén. Információim szerint a hajózási társaság nem akart tovább bérleti díjat fizetni a korábbi pénztár épület tulajdonosának, ezért döntött megkérdezésünk nélkül a “beruházás” mellett. Az építéshatósági feladatokat a tavalyi évben az önkormányzatoktól elvették, azt a kormányhivatalhoz tették át, így ezzel kapcsolatos jogkörünk nincs. Településképi véleményem -bár kellett volna – nem kérték ki. A főépítész tájékoztatása szerint ilyen kérelem a mai napig a hivatalhoz nem érkezett. ” – írja Kepli Lajos. Hozzátette, a jogi lépéseket az önkormányzat megtette.

Fotó: facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában