kinevezés

2021.05.11. 17:30

Szári Zsolt a Balaton élővilágának miniszteri biztosa

Szári Zsoltot miniszteri biztossá nevezte ki Nagy István agrárminiszter a Balaton élővilágának megóvásával kapcsolatos feladatok ellátására május elsejétől, közölte a Hivatalos Értesítő hétfő este. Szári Zsolt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az értesítőből kiderül továbbá, a miniszteri biztos közreműködik a Balaton növény- és állatvilágának, valamint a víz minőségének megóvásához kapcsolódó, az agrárminiszter feladatkörébe tartozó szakmai feladatok összehangolásában.

Elősegíti a Balaton és a Kis-Balaton vízgyűjtő területein lévő szennyező források azonosítását, javaslatot tesz a Balaton medrének rekultivációjával kapcsolatos állami feladatok megvalósíthatóságára, elősegíti a balatoni halak gasztronómiai népszerűsítését. Rendszeresen tájékoztatja a minisztert, illetve havonta írásbeli beszámolót készít. Együttműködik a Balaton Fejlesztési Tanáccsal, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel, a Balatoni Hajózási Zrt.-vel, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetével, a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér Megyei Kormányhivatallal, az Országos Vízügyi Főigazgatósággal, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a Magyar Országos Horgász Szövetséggel, továbbá a Balatoni Szövetségen keresztül az érintett civil szervezetekkel.

Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Balatoni Szövetség öt éves értékelőjén, Szigligeten, 2019-ben Fotó: Kovács Erika/Napló

- A miniszteri biztos tevékenységét az agrárminiszter irányítja, olvasható az értesítőben.

A miniszteri biztos megkeresésünkre azt mondta, nagy figyelmet fordít egyebek mellett az együttműködésre a Balatoni Szövetség, a civil képviseletek, az önkormányzatok, a cégek, vállalkozók, és a tónál élő, illetve odalátogató emberek között. Mindemellett nagyon fontosnak tartja a Balatonba érkező víz minőségének folyamatos monitoringozását. Munkájáról később beszél majd részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában