Szentbékkálla vezetői bizakodva tekintenek az év előttünk álló időszaka elé

Már összeállították a tervezett programokat.

Tóth B. Zsuzsa

Szentbékkállán is állítottak májusfát, a település már megtervezte az ez évi programokat

Forrás: Önkormányzat

Bár a majális idén elmaradt, a májusfát felállították és május 29-én kitáncolják. A tervek szerint idén is megrendezik a szentbékkállai Káli forgatagot. A hagyományosan koncertekkel, gyerekprogramokkal, kiállításokkal gazdagított programot a tervek szerint július utolsó hétvégéjén rendezik meg.

Az XII–XIII. században épített román stílusú töttöskáli templom romja Szentbékkál- la egyik látványossága. A templomromnál szeptember 19-én szentmisét tartanak. Az évek óta hagyományos és népszerű templomi komolyzenei koncertek sorozata újraindul, minden hétvégén várják a vendégeket júniustól augusztusig.

Szentbékkállán is állítottak májusfát, a település már megtervezte az ez évi programokat
Fotó: Önkormányzat

Szintén régi hagyománya van a településen a szüreti felvonulásnak, a Káli-medence két szomszédos települése, Mindszentkálla és Szentbékkálla hosszú évek óta közösen ünnepel ilyenkor, felváltva vállalva a házigazda szerepét. Az idén a mulatság szeptember 25-én lesz.

Az állami és egyházi ünnepeket is méltón kívánja megünnepelni a település. Augusztus 20-ra és október 23-ra is ünnepet terveznek, október 31-re kocsonyafesztivált, november 27-re nyugdíjas-találkozót szervez Szentbékkálla önkormányzata, mint ahogy megünneplik a Mikulás érkezését, a karácsonyt és a szilvesztert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában