Változik a veszprémi helyijárat buszok útvonala pénteken

2021. május 14.-én pénteken várhatóan 14 óra és 15 óra között a Tour de Hongrie 2021 kerékpárverseny miatt lezárásra kerül az Óváros tér – Rákoczi Ferenc u. – Szabadság tér – Óvári Ferenc út – Dózsa György út – Szent István Völgyhíd – Völgyhíd tér – Pápai út a 8-as számú főút közti szakasza.

Fotó: Balogh Ákos/illusztráció

A teljes zárás ideje alatt autóbuszok az alábbiak szerint közlekednek:

1-es viszonylat

A Vasútállomástól 13:53 és 14:32-kor induló járatok, mindkét irányban a Hotel és a Valeo között a Házgyári úton át megállás nélkül közlekednek. A Hotel és Valeo közti eredeti útvonalon lévő megállók mindkét irányban kimaradnak. Valeotól történő visszaindulásuk a forgalmi viszonyoktól függ, de várhatóan késéssel közlekednek.

2-es viszonylat

A Vasútállomástól 14:06-kor induló járat a Hotelig közlekedik, onnan indul vissza.

3-as viszonylat

A Haszkovó fordulótól 13:53, 14:13-kor, és Csererdőből 14:00, 14:10, 14:22-kor induló járatok mindkét irányban a Hotel és Vértanú utca között terelt útvonalon közlekednek. A Hotel és a Tüzér utcai forduló között nem áll meg, a Tüzér utcai fordulótól a Dózsa György térig az 5-ös vonalán közlekedik, majd a Vértanú utcától eredeti útvonal szerint.

4,4A,6-os jelzésű vonalak:

14 órától a zárás végéig várhatóan 15 óráig a Hoteltől a Mártírok útján át közlekednek mindkét irányban, az Egyetem utcai megállók kimaradnak, azonban a terelt útvonalon érintett megállókban biztosítjuk a fel- és leszállást.

5-ös vonal

A Vasútállomástól 13:55, 14:15-kor, a Kádártai úti fordulótól 13:55 és 14:15-kor induló járatok a Hotel és Vasútállomás között terelt útvonalon, a Jutasi úton át közlekednek. A terelt útvonalon érintett megállókban a fel-és leszállás biztosított. A Tüzér utcai fordulót és a Dózsa György teret, a 3-as jelzésű autóbusszal lehet megközelíteni.

8-as vonal

A Haszkovótól 13:51, 14:21-kor, és Csererdőből 14:07. 14:32-kor induló járatok a Mester utca és Piramis utca között terelt útvonalon közlekednek, eredeti megállóik kimaradnak. A terelt útvonalon lévő megállókban nem állnak meg.

12-es vonal

A 14:34-kor induló járat nem közlekedik, kimarad.

13-as vonal

A Kádártai úti fordulóból 13:53-kor és 14:23-kor induló járatok csak a Hotel megállóig közlekednek, és indulnak vissza.

18-as vonal

Csatárhegytől 14:00-kor induló járat a Piramis utcáig eredeti útvonalán közlekedik, tovább terelt útvonalon a Házgyári útra tér vissza, és eredeti menetrend szerint a Posta-garázs megállóhelytől halad tovább. A terelt útvonalon érintett Házgyár elnevezésű megállóban is biztosítjuk az utasok fel és leszállását.

21-es vonal

A Kádártai úti fordulóból 13:20-kor induló járat csak a Piramis utcáig közlekedik, és onnan indul vissza, eredeti menetrend szerint.

A többi érintett járat bevárja a forgalomkorlátozás végét, majd a lezárás feloldását követően várhatóan néhány perc késéssel közlekednek tovább.

Forrás: vbusz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában