sajtótájékoztató

2021.05.30. 22:00

Veszprémben mutatkozott be a Reformerek Párt

Pártot alapított Varga-Damm Andrea volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő. Erről tartott sajtótájékoztatót Veszprémben a Kossuth utcán szombaton délelőtt.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Varga-Damm Andrea arról beszélt, a Reformerek Párt országjáró bemutatójának első helyszíne Veszprém, hiszen ő is itt töltötte gyerekkorát. A veszprémi volt Jobbikos alapszervezet tagjaival közösen úgy érezték, a politikai közéletből egy olyan párt hiányzik, „ami nem a háttér mutyimegállapodások részese, és nem a közpénzek fosztogatóinak közösségébe tartozik”. Hozzátette, Magyarország rendkívül nehéz helyzetben van, hiszen hárommillió ember él nehéz életkörülmények között, holott erre nem lenne szükség. „A létminimum a minimum, amit oda kell adni egy embernek” – tette hozzá.

Az országgyűlési képviselő elmondta, a parlamentbe jutás a cél, ezt pedig sok munkával, jelenléttel, és nagyon egyértelmű és megvalósítható programmal kívánják elérni. Hozzátette, egyéni jelöltekkel is indulnak, de ahol azt tapasztalják, hogy az összellenzéki jelölt nagy eséllyel nyerni fog, ott távol maradnak egyéni jelöltként. Az egyéni jelöltekkel kapcsolatban kiemelte, minden jelöltjük szakember lesz, a szakterületükön elismert jelölteket fognak állítani, és ezek között nagy számban fiatalokat fognak mozgósítani.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A párt azért kapta a Reformerek Párt elnevezést, mert úgy gondolják, a teljes politikai közélet stílusát, mondanivalóját és a teljes jogalkotási rendszert meg kell reformálni. A sajtótájékoztatón Kovács Rajmund, a veszprémi önkormányzat független képviselője, és Kerekes Miklós volt jobbikos képviselőjelölt is részt vett a Reformerek Párt tagjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában