Wlassics Katalin munkája példa a fiatalok előtt

Kiemelkedő munkája elismeréseként idén Wlassics Katalin vehette át Az év veszprémi mentőse díjat.

Marton Attila

A város közgyűlése a betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája megbecsüléseként ítélte oda a díjat. A kitüntetést Porga Gyula polgár- mester (Fidesz–KDNP) adta át a díjazottnak a napokban, a járvány miatt szűk körben.

Wlassics Katalinnak Porga Gyula adta át a díjat
Fotó: városháza

A lapunkhoz eljuttatott méltatásból kiderül, Wlassics Katalin kivonuló orvosként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentőállomásán. Előbb oxiológus szakorvosi vizsgát tett, majd honvédorvostan, katasztrófamedicinából is szakképesítést szerzett. Az 1990-es évek elejétől 2018-ig a légi mentők munkájában is részt vett. Határozott, precíz munkavégzésével példát mutat a kivonuló dolgozóknak, és rendszeresen részt vesz az új munkatársak képzésében. Nemcsak munkatársaival, hanem a betegekkel is közvetlen és megnyugtató kapcsolatot tud kialakítani. Az Országos Mentőszolgálat iránti elhivatottságát nap mint nap bizonyítja – zárul a laudáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában