A sümegi gimnázium végzős osztályai szombaton köszöntek el iskolájuktól

Búcsút vettek iskolájuktól a Kisfaludy Sándor Gimnázium végzős tanulói szombaton délelőtt.

Tóth B. Zsuzsa

Sümeg Város Önkormányzata díszoklevelét Végh László adta át Szalai Lucának

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A ballagási ünnepségen Szeidlné Lakos Éva igazgató a végzősöket köszöntve arról beszélt, hogy sajnos amint tavaly, úgy idén is elmaradtak a hagyományos diák programok, a most itt álló diákok ugyanúgy nem tapasztalhatták meg a bolond ballagás, a szerenád élményét, otthon telt el az utolsó tanítási nap is. – A gimnázium történetében először online szerveztünk szalagavató ünnepséget és a szalagot magatok tűztétek fel. A mellé viszont egy másik ajándékot is kaptatok a Darnay Kálmán Alapítvány finanszírozásban az iskola logojával díszített szájmaszkot, Ennék jobban talán semmi sem jelképezheti az utolsó gimnáziumi éveteket. Ma viszont itt vagyunk, örülünk, hogy a családtagokkal együtt ünnepelhetünk. Köszönet a kollégáknak, főként az osztályfőnököknek, Némethné Tóth Mónikának és Tili Zoltánnak, hogy tartották bennetek a lelket a digitális munkarend alatt. Nehéz dolgotok volt, sokkal nagyobb önállósággal kellett helyt állnotok – mondta az igazgató és azt kívánta, hogy feleljenek meg a kihívásoknak a diákok és tapasztalataik segítsenek tartani a helyes irányt.

Petres Anna 11. c. osztályos tanuló az alsóbb évfolyamos diákok nevében mondott búcsúbeszédében elmondta, hogy az idő az átélt élmények minőségétől függ. Biztosan volt, akinek gyorsan, másnak lassan teltek el az iskolai évek, de minden bizonnyal sok élménnyel, emlékkel távoznak a gimnáziumból. – Jó volt kisfaludys diáknak lenni, de most eljött a búcsú ideje. Ne feledjétek, bárhol is lesztek, a gimnázium mindig visszavár benneteket – mondta Anna.

A sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium végzős diákjai szombaton délelőtt vettek búcsút iskolájuktól
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A ballagó évfolyam nevében Izmendi Regina 12. c és Molnár Dániel 12. a. osztályos diák búcsúzott, emlékezve az eltelt évekre. – Ha csak jelképesen is, de most elszakad egy kapocs, ami éveken át összekötött minket a gimnáziummal. He csak jelképesen, hiszen a barátságok nem érnek véget, az életre szóló élmények mindig a szívünkben maradnak. Tudjuk, hogy az iskolára mindig számíthatunk – mondták a diákok és megköszönték tanáraik, szüleik munkáját, , gondoskodását, hitét, biztatását.

Aszódiné Németh Zsuzsanna a Szülői Szervezet vezetője köszöntötte felkötötte a végzős évfolyam szalagját az iskola zászlajára, valamint köszöntötte a ballagó diákokat.

A végzősök ünnepélyes zászlóátadását követően a kiemelkedő teljesítményeket jutalmazták.

Sümeg Város Önkormányzata díszoklevelét Végh László adta át Szalai Lucának. A polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy nemzedékek jönnek és mennek a falak között, büszkék lehetünk erre. – Magam 37 éve álltam itt, ahogy most ti. Legyünk arra is büszkék, hogy a jövőt építjük és azt tanácsolom, éljétek a saját életeteket, de nyújtsatok segítő kezet és békében éljetek mindenkivel, győzzetek tisztességgel – mondta a polgármester.

Az Öregdiákok Baráti Köre a három legjobb tanulmányi eredményt elért diákot jutalmazta, a díjat Kaiser Mihály adta át Szalai Lucának, Pintér Veronikának és Szabó Benjáminnak. Az elnök beszédében hangsúlyozta, hogy az öreg diákokat a gimnázium jelene is érdekli. – Aki itt eltölt néhány évet, az egy fajta munícióval távozik, egy örökséggel, amely egy életre szól. Olyan tapasztalat rendszerrel, amely nem csak tanulást, hanem nevelést is jelentett és felkészített az élet buktatói elviselésére, meghaladására. Azt kívánom a végzősöknek, hogy ezt az örökséget használják fel – mondta Kaiser Mihály.

A Dr. Stach Dezső Alapítvány díját kiemelkedő közösségi munkájáért Molnár Sára, Pintér Veronika és Szalai Nikoletta kapta. A Papp Imre Várkapitány díjat Szalai Luca vehette át.

Sümeg Város Önkormányzata díszoklevelét Végh László adta át Szalai Lucának

A legjobb magyar nyelv és irodalom dolgozatért Szőke Péter kapott elismerést, a legjobb matematika érettségiért az Év matematikusa díjat Szalai Luca kapta, a legjobb angol írásbeli vizsgáért járó kitüntetést szintén Luca és Kenyeres Gábor vehette át. A legjobb német érettségi dolgozatot Simon Dominik írta. A Kisfaludy emlékház közösségi életében való aktivitásért Szalai Nikolettát díjazták.

Könyvjutalmat kapott kitűnő tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért Izmendi Regina, Szép Adrián Márk és Szalai Bendegúz, jeles tanulmányi eredményért és közösségi munkáért Szőke Péter, Süslecz Zsófia, Molnár Réka, Heidinger Nóra Lili, Kántor Laura és Molnár Dániel György. Óhidi Roland és Tóth Panna Sára kiemelkedő sporttevékenységét és közösségi munkáját ismerték el, az iskola sport- és közösségi életben való aktív, kiemelkedő munkájáért Varga Nóra kapott jutalmat. Oklevelet kapott tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért Bakos Dalma, Simon Dominik László és Tasner Zsófia, jeles tanulmányi eredményéért Kovács Fanni és Nagy Fanni, kiemelkedő közösségi munkáért Arany Adrienn, Halász Réka, Horváth Anna és Szatmári Tamás, a sportéletben nyújtott aktív, kiemelkedő munkáért Ludovics Ábel, és Szabó Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában