alkalmazkodva a járványügyi előírásokhoz

2021.06.07. 11:30

A végzős osztályok döntésén múlik az érettségi bankettek megszervezése

Az érettségi bankettek szervezése nem a középiskola feladata, megtartásáról az osztályok döntenek. Idén is lehetőség nyílik a közös ünneplésre, de az aktuális járványügyi előírások figyelembevételével.

Laskovics Márió, Rimányi Zita

Beltéri rendezvény esetén nehezítheti a közös élményt, ha nincs mindenkinek védettségi igazolványa

Forrás: veszpreminfo.hu

A veszprémi Lovassy László Gimnázium igazgatója, Schultz Zoltán elmondta, hogy idén az iskolájukat elhagyó osztályaik megtartják a banketteket. Azt, hogy mikor és milyen formában, az intézményvezető még nem tudja. Ugyanis ezeket a vidám, szórakozásra, búcsúzásra, emlékteremtésre is alkalmat adó esteket rendre maguk a végzős diákok szervezik meg. Az érettségi bizonyítványok kiosztásakor szokták azokra meghívni tanáraikat és igazgatójukat. Ezért Schultz Zoltán szerint valószínűleg június 20-a után lesznek ezek az alkalmak és úgy véli, természetes, hogy az éttermi összejövetelekre a koronavírus-járvány miatt vonatkozó szabályokhoz minden résztvevőnek alkalmazkodnia kell.

Nem minden középiskolában döntöttek azonban így a megyeszékhelyen. A Veszprémi Szakképzési Centrum Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumának igazgatója, Szathmáry Árpád lapunknak arról számolt be, hogy végzőseik nem tartanak érettségi banketteket, de annak örülnek, hogy a ballagást az intézmény megrendezi.

A pápai Petőfi Sándor Gimnázium intézményvezetője, Bognár Anita közölte, az érettségi bizonyítványok kiosztása szervezett formában, osztályonként, ünnepélye keretek közt, de a járványügyi szabályok betartásával történik náluk. Lehetőséget biztosítanak a szülőknek a részvételre, a három végzős osztály különböző időpontban, június 16-án, 17-én és 21-én veszi át a bizonyítványt, illetve rövid műsort is adnak. Megjegyezte, a bankett középiskolán túli dolog, soha nem az intézmény, hanem hagyományosan az adott osztály szervezi.

Beltéri rendezvény esetén nehezítheti a közös élményt, ha nincs mindenkinek védettségi igazolványa Fotó: veszpreminfo.hu

Mint megtudtuk, tavaly megtarthatók voltak a bankettek, a járványügyi szabályok pedig idén szintén, ha csak hellyel-közzel is, de lehetővé teszik a szervezésüket. Beltéri rendezvény esetén nehezítheti a közös élményt, ha nincs mindenkinek védettségi igazolványa, a szabadtéri esemény pedig időjárásfüggő.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona igazgatója, Baráth Julianna úgy nyilatkozott, a ballagás helyett június 19-én érettségi bizonyítványosztó ünnepséget tartanak a járványügyi előírásoknak megfelelően a templomban, ahol egyesével – akárcsak a szalagtűzésnél – veszik át az úrasztalánál a bizonyítványt a végzős diákok. Valamennyiük legfeljebb hat családtagot hozhat. Az eseményt a pápai gyülekezet élőben közvetíti a videómegosztó csatornáján. Baráth Julianna a bankettek kapcsán részletekről nem tudott szolgálni, az osztályok még gondolkodnak a szervezésen. Azonban hozzátette, mind a tanárok, mind a diákok körében nagyon magas az oltottsági arány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában