Az életre szóló élmények a diákok szívében maradnak

Búcsút vettek iskolájuktól a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium végzős tanulói szombaton délelőtt.

Tóth B. Zsuzsa

Sümeg Város Önkormányzata díszoklevelét Végh László adta át Szalai Lucának

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A ballagási ünnepségen Szeidl­né Lakos Éva igazgató a végzősöket köszöntve arról beszélt, hogy ahogy tavaly, úgy idén is elmaradtak a hagyományos diákprogramok, a most itt álló végzősök ugyanúgy nem tapasztalhatták meg a bolond ballagás, a szerenád élményét, otthon telt el az utolsó tanítási nap is.

– A gimnázium történetében először online szerveztünk szalagavató ünnepséget és a szalagot magatok tűztétek fel. Mellé viszont egy másik ajándékot is kaptatok, a Darnay Kálmán Alapítvány finanszírozásában az iskola logójával díszített szájmaszkot. Ennél jobban talán semmi sem jelképezheti az utolsó gimnáziumi éveteket. Ma viszont itt vagyunk, örülünk, hogy a családtagokkal együtt ünnepelhetünk. Köszönet a kollégáknak, főként az osztályfőnököknek, Némethné Tóth Mónikának és Tili Zoltánnak, hogy tartották bennetek a lelket a digitális munkarend alatt. Nehéz dolgotok volt, sokkal nagyobb önállósággal kellett helyt állnotok – mondta az igazgató és azt kívánta, hogy feleljenek meg a kihívásoknak a diákok és a tapasztalataik segítsenek tartani a helyes irányt.

A sümegi Kisfaludy-gimnázium végzős diákjai búcsút vettek iskolájuktól. A gimnázium történetében először online szalagavatót szerveztek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Petres Anna 11. c. osztályos tanuló az alsóbb évfolyamos diákok nevében mondott búcsúbeszédében hangsúlyozta, hogy az idő az átélt élmények minőségétől függ. Biztosan volt, akinek gyorsabban, másnak viszont lassabban teltek el az iskolai évek, de minden bizonnyal sok élménnyel, emlékkel távoznak a sümegi gimnáziumból.

– Jó volt kisfaludys diáknak lenni, de most eljött a búcsú ideje. Ne feledjétek, bárhol is lesztek a világban, a gimnázium mindig visszavár benneteket – mondta Anna.

A ballagó évfolyam nevében Izmendi Regina 12. c és Molnár Dániel 12. a osztályos diák búcsúzott, emlékezve az eltelt évekre.

– Ha csak jelképesen is, de most elszakad egy kapocs, ami éveken át összekötött minket a gimnáziummal. De csak jelképesen, hiszen a barátságok nem érnek véget, az életre szóló élmények mindig a szívünkben maradnak. Tudjuk, hogy az iskolára mindig számíthatunk – mondták a diákok és megköszönték tanáraik, szüleik munkáját, gondoskodását, hitét, biztatását.

Aszódiné Németh Zsuzsanna, a Szülői Szervezet vezetője felkötötte a végzős évfolyam szalagját az iskola zászlajára, valamint köszöntötte a ballagó diákokat. A végzősök ünnepélyes zászlóátadását követően a kiemelkedő teljesítményeket jutalmazták.

A sümegi városi önkormányzat díszoklevelét Végh László adta át Szalai Lucának. A polgármester beszédében úgy fogalmazott, hogy nemzedékek jönnek és mennek a falak között, büszkék lehetünk erre. – Magam harminchét éve álltam itt, ahogy most ti. Legyünk arra is büszkék, hogy a jövőt építjük és azt tanácsolom, éljétek a saját életeteket, de nyújtsatok segítő kezet és békében éljetek mindenkivel, győzzetek tisztességgel – mondta a polgármester.

Sümeg Város Önkormányzata díszoklevelét Végh László adta át Szalai Lucának
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az Öregdiákok Baráti Köre a három legjobb tanulmányi eredményt elért diákot jutalmazta, a díjat Kaiser Mihály adta át Szalai Lucának, Pintér Veronikának és Szabó Benjáminnak. Az elnök beszédében hangsúlyozta, hogy az öreg­diá­kokat a gimnázium jelene is érdekli. – Aki itt eltölt néhány évet, az egyfajta muní­cióval távozik, egy örökséggel, amely egy életre szól. Olyan tapasztalatrendszerrel, amely nem csak tanulást, hanem nevelést is jelentett és felkészített az élet buktatói elviselésére, meghaladására. Azt kívánom a végzősöknek, hogy ezt az örökséget használják fel – mondta Kaiser Mihály.

A Dr. Stach Dezső Alapítvány díját kiemelkedő közösségi munkájáért Molnár Sára, Pintér Veronika és Szalai Nikoletta kapta. A Papp Imre Várkapitány díjat Szalai Luca vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában