Bűnmegelőzi előadásokat tartottak a várpalotai rendőrök

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai az egyik helyi általános iskolában és Ősiben sporttáboros diákoknak tartottak játékos bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat 2021. június 21-én és 22-én.

Rendőrség

Forrás: Rendőrség

A gyerekek meghallgattak egy előadást a nyári szünet veszélyeiről és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről. A rendőrök felhívták a figyelmüket arra, hogy mobiltelefonjukat idegeneknek ne adják át semmilyen kérésre. Hangsúlyozták, hogy a strandon, illetve a napközis táborban ügyeljenek arra, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt. A BikeSafe program keretein belül a tanulóknak lehetőségük nyílt kerékpárjaik nyilvántartásba vételére is. A rendőrök a közlekedési eszközök minden adatát rögzítették egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek –, majd fényképfelvételeket is készítettek azokról.

A gyerekek ezen kívül közlekedésbiztonsági témájú feladványok megoldásában és KRESZ-tesztek kitöltésében is kipróbálhatták magukat, majd a helyi sportcsarnok területén felállított ügyességi pályán adtak számot kerékpáros tudásukról. A programokon szó esett továbbá a gyalogos és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, illetve a bicikli kötelező és ajánlott tartozékairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában