Egy év után ülésezett újra a Dózsavárosi Tanács

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program terveiről és a városrész tervezett fejlesztéseiről is tájékoztatást kaptak a Dózsavárosi Tanács ülésének résztvevői hétfőn.

Marton Attila

Fotós: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A programsorozat céljáról, feladatairól beszélt Navracsics Tibor, az EKF-program kormánybiztosa a tanács ülésén. Kitért arra is, hogy a városrészben működő közösségeknek, intézményeknek és civil szervezeteknek milyen lehetőségei lesznek a felkészülés során és a programsorozat évében. Újságírói kérdésre elmondta, erős a közösségi élet a Dózsavárosban, ezeket a helyiek továbbgondolhatják, valamint újakat is elindíthatnak. A kormánybiztos nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a dózsavárosiak a közösségük jó gyakorlatait a megyeszékhely más részein lakókkal is megismertessék. Navracsics Tibor leszögezte, a város ezeréves történetében példa nélküli lehetőséget jelent a cím elnyerése, amelynek révén a következő időszakban Európa Veszprémre figyelhet.

Hegedűs Barbara, Navracsics Tibor és Halmay Gábor az ülésen
Fotó: Penovác Károly/Napló

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, a járvány miatt közel egy év után tarthatták meg ismét a tanács ülését, amelyen a tervezett fejlesztésekről és a hagyományoknak megfelelően szeptemberre tervezett nyárbúcsúztatóról is szó esett. Beszámolt arról, hogy a Modern városok program keretében teljesen megújul a forgalmas Szent István utca, amely régi igénye volt a városrészben élőknek. Emellett Csererdőn és Jutaspusztán is megújulnak útszakaszok, míg a Martinovics Ignác utcában nagy felületű útfelújítás lesz.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) közölte, választókörzetében kilenc utcát hoznak rendbe az útfelújítási csomagban, köztük van a viadukt burkolata, a Völgyhíd tér, valamint a Jókai utca is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában