Egy év után ülésezett újra a Dózsavárosi Tanács

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program terveiről és a városrész tervezett fejlesztéseiről is tájékoztatást kaptak a Dózsavárosi Tanács ülésének résztvevői hétfőn.

Marton Attila

20210531 Veszprém Dózsavárosi Tanács idei első ülése Hegedűs Barbara alpolgármester, önkormányzati képviselő, Navracsics Tibor kormánybiztos, Halmay Gábor önkormányzati képviselő Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A programsorozat céljáról, feladatairól beszélt Navracsics Tibor, az EKF-program kormánybiztosa a tanács ülésén. Kitért arra is, hogy a városrészben működő közösségeknek, intézményeknek és civil szervezeteknek milyen lehetőségei lesznek a felkészülés során és a programsorozat évében. Újságírói kérdésre elmondta, erős a közösségi élet a Dózsavárosban, ezeket a helyiek továbbgondolhatják, valamint újakat is elindíthatnak. A kormánybiztos nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a dózsavárosiak a közösségük jó gyakorlatait a megyeszékhely más részein lakókkal is megismertessék. Navracsics Tibor leszögezte, a város ezeréves történetében példa nélküli lehetőséget jelent a cím elnyerése, amelynek révén a következő időszakban Európa Veszprémre figyelhet.

Hegedűs Barbara, Navracsics Tibor és Halmay Gábor az ülésen
Fotó: Penovác Károly/Napló

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP) elmondta, a járvány miatt közel egy év után tarthatták meg ismét a tanács ülését, amelyen a tervezett fejlesztésekről és a hagyományoknak megfelelően szeptemberre tervezett nyárbúcsúztatóról is szó esett. Beszámolt arról, hogy a Modern városok program keretében teljesen megújul a forgalmas Szent István utca, amely régi igénye volt a városrészben élőknek. Emellett Csererdőn és Jutaspusztán is megújulnak útszakaszok, míg a Martinovics Ignác utcában nagy felületű útfelújítás lesz.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz–KDNP) közölte, választókörzetében kilenc utcát hoznak rendbe az útfelújítási csomagban, köztük van a viadukt burkolata, a Völgyhíd tér, valamint a Jókai utca is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában