át is adták

2021.06.28. 14:00

Egyedülálló, 50 milliós strandfejlesztés történt Balatonszepezden

Mintegy 50 millió forintból korszerűsítettek két strandot Balatonszepezden, melyeket az ünnepélyes szezonnyitón adtak át az embereknek, az elmúlt hétvégén.

Kovács Erika

Fotó: Önkormányzat/ Gáspár Ákos

Balatonszepezdet gyönyörű településnek, a Balatont pedig Magyarország legnagyobb természeti kincsének nevezte köszöntőjében Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője. Azt mondta, hogy a járvány harmadik hullámának legyőzése után mindenki felszabadultan, örömmel tekinthet a nyár elé, de vigyázzunk magunkra és egymásra!

Fotó: Önkormányzat/ Gáspár Ákos

Szólt arról is, hogy örömmel támogatta a szepezdi strandi beruházásokat, és örvendetes, hogy a tavaly őszi időközi választás óta egyetértés, együttműködés, békesség és szeretet jellemző a településen. – Így lehet egy közösségért dolgozni, és együtt elérni eredményeket. Magyarország kormányára és személyemre továbbra is számíthatnak – fogalmazott. Kontrát Károly üdvözölte Balatonszepezd különleges adottságát, miszerint négy stranddal és hét kilométeres partszakasszal rendelkezik.

Szép hagyomány Balatonszepezden, hogy az ünnepélyes nyári szezonnyitón friss virágokból font koszorút dobnak a Balatonra
Fotó: Önkormányzat/ Gáspár Ákos

 

Bíró Imre polgármester aláhúzta, már évtizedek óta hagyomány a nyári szezonnyitás megünneplése, illetve a tó megkoszorúzása, de most ezekhez strandfejlesztések is társulnak. Még soha nem költöttek a fürdőhelyeikre, így a három fizetős és az egyesületi strandra annyi pénzt, mint az utóbbi egy évben, összesen 72 millió forintot fordítottak felújításokra. Eszerint a Kisfaludy strandfejlesztési pályázattal 21 millió forintból korszerűsítették a Viriusi strandot még tavaly, ami a tó egyik legszebb fürdőhelye. Az említett pályázattal tavaly ősszel újabb 47 millió forintot nyertek, amit a központi és a szepezdfürdői strandra költöttek.

Kontrát Károly, országgyűlési képviselő is támogatta a fejlesztéseket

A Víriusi strandon 27, 4 millió forintból felújították a vizesblokkokat, baba-mama szobát hoztak létre, utcai bútorokat, napernyőket, mobiltöltőket, új öltözőkabinokat, zuhanyzókat, egységes információs táblákat, árnyékoló napvitorlákat, biztonsági kamerarendszert helyeztek ki. A szepezdfürdői strandra 18,5 milliót fordítottak, ahol gyermekmosdót, baba-mama szobát alakítottak ki, napelemes kandelábereket, utcai bútorokat, mobil töltőpontot, új öltözőkabinokat és kültéri zuhanyzókat, valamint egységes információs táblákat, árnyékoló napvitorlákat, wifi elérhetőséget helyeztek el. A strandokon számos programot, egyebek mellett kiállításokat, koncerteket szerveznek, emellett lehetőség van sportra, különféle játékokra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában