Egyre többen szállnak bringára, Balatonakalinál is lehet már útközben javítani

Kerékpáros szerviz- és regisztrációs oszlopot adtak át pénteken Balatonakaliban a Balatoni Bringakörnél, a 71-es számú főút és a Dörgicsei út kereszteződésében. Az oszlopok elhelyezését a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatta.

Kovács Erika

20210604 balatonakali. tóth László polgármester és Vancsura Miklós rendőr alezredes , megbízott kaputányságvezető mutajta be az újjonan épített biciklis szervízpontot. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Vancsura Miklós alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megbízott vezetője üdvözölte a biztonságos közlekedést és a kerékpárosok színvonalas kiszolgálását érintő rendőrségi kezdeményezést. Köszönettel szólt arról, hogy a beruházásokban partnerek voltak az érintett önkormányzatok. Az alezredes egyik fontos feladatának nevezte, hogy az általa irányított körzetben az autósok mellett a kerékpárosok számára is adottak legyenek a biztonságos közlekedés feltételei, amelyben nagyon fontos szerepe van a jól működő kerékpárnak is. Örömmel beszélt arról, hogy a már üzemelő révfülöpi és paloznaki kerékpárszerelő oszlopok között félúton, Balatonakalinál is működik már egy ilyen állomás a megnövekedett balatoni kerékpárforgalom színvonalas kiszolgálásáért.

Koncz Imre polgármester utalt rá, nyáron kerékpárszerviz üzemel a strand főbejáratánál, most pedig egy hiánypótló beruházással gazdagodtak, aminek nagyon örülnek. A kisebb települések számára nagyon fontosak a mostanihoz hasonló szolgáltatások, mert nem csak a turisták, hanem a helyiek is előszeretettel pattannak kerékpárra.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az oszlopnál a gyors bicikliszereléshez szükséges eszközök: így pumpa, nyomásmérő, különböző méretű és állítható villás- és imbuszkulcsok találhatók. A szervizpont használata egyszerű és biztonságos. Különféle kiadványokat is lehet látni, amelyek hasznos információkat tartalmaznak egyebek mellett az alapvető kerékpártartozékokról, a legfontosabb közlekedési szabályokról. Lehetőség van regisztrálni a BikeSafe, illetve az országos bringás rendszerbe is, hogy adott esetben előkerülhessen az ellopott kerékpár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában