Érdekes játékokkal, előadásokkal várták a diákokat Zircen

Élményekkel teli, jó hangulatú egészségnappal búcsúztatták a tanévet a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai, amely a Három generációval az egészségért című projekt keretében valósult meg.

Müller Anikó Hanga

Nagy érdeklődés fogadta a kutyás bemutatót Fotó: Müller Anikó Hanga

Minden korosztálynak kínáltak programot – számolt be lapunknak Benczik Adrienn gyermekorvos, főszervező, programgazda. Mindkét épületben nagy volt a nyüzsgés, a diákok élvezték a programokat. Az alsós osztályok „Hurrá, ki a szabadba!” mottóval töltötték a délelőttöt. A hangsúlyt a zöldség-, gyümölcsfogyasztás fontosságára helyezték az osztályfőnökök. Ezzel kapcsolatos dalokat énekeltek, filmet néztek, gyümölcskosarat rajzoltak, miközben almát rágcsáltak a „mindennap egy alma, az orvost távol tartja” gondolat jegyében.

Volt vetélkedő az egészséges életmódról, akadályversenyen vettek részt az egészséges táplálkozás jegyében, készítettek közösen gyümölcsturmixot, gyümölcs- és gyógy- teákat kóstolgattak, sétáltak az arborétumban, plakátot terveztek az egészséges életmód és a helyes fogápolás témakörében, egészséges rágcsálnivalókat kóstolgattak, kerékpároztak, sportoltak, jógáztak.

A felső évfolyamosok meghívott szakértő előadókkal beszélgettek a személyi higiéniáról, a rendszeres mozgás fontosságáról, korunk veszélyforrásairól, a gyógynövényekről, az egészséges táplálkozásról. Délután sor került az egészséges életmódot segítő, illetve a veszélyhelyzetekben alkalmazható okostelefonos applikációk bemutatására, digitális talpvizsgálatra, lábtornára, egészséges ételek kóstolására, táplálkozási tanácsadásra. Volt elsősegélynyújtás, sebkötözés, újraélesztési bemutató, arcápolási, sminkelési tanácsadás, drámapedagógiai szituációs játék a dohányzás hatásáról, egészségügyi veszélyhelyzetekről, zumba, ugrókötelezés, Jeruzsálema tánckihívás.

Nagy érdeklődés fogadta a kutyás bemutatót
Fotó: Müller Anikó Hanga

A diákok izgatottan várták a kutyás „műsorszámot”. Nagy sikert aratott Czink Vivien, Helt Barbara ismertetője a kutyaiskoláról, a kutyákkal kapcsolatos tudnivalókról, és elnyerte tetszésüket Fazekas Bori és Cara kutyája bemutatója, melynek aktív közreműködői voltak a gyerekek. Ezt a több hónapja tartó Sétáltasd meg a kutyám/dat sorozat eredményhirdetése követte. A kutyasétáltatási programban 31 család vett részt – több gyermeket kimozdítva a számítógép mellől – 40 felnőttel, 60 gyermekkel, 31 kutyával, 3400 kilométert megtéve.

Az unokák több esetben bevonták a nagyszülőket is, így háromgenerációssá vált az újszerű kezdeményezés. Minden kutyasétáltató család oklevelet és a kutyatartással kapcsolatos ajándékot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában