átfogó útfelújítási program kezdődik

2021.06.04. 17:30

Ezrek munkába járását segíti a veszprémi közlekedésfejlesztés

Befejeződött az északi iparterület útfejlesztésének több ütemből álló beruházássorozata Veszprémben.

Marton Attila

20210604. Veszprém, Pápai út, körforgalom.Útépítés projektzárója Porga Gyula polgármester beszédet mond Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A fejlesztés összköltsége 3,3 milliárd forint volt, amelyből 3,2 milliárd forintot az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjában nyert el az önkormányzat. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, a sorozat első elemeként épült meg a Henger utca, összekötve a Pápai és a Házgyári utat. A második ütemben a Pápai út és Kistó utca közötti útszakasz készült el, valamint felújították a Kistó utcát. A beruházás befejezéseként tavaly kezdődött és idén tavaszra újult meg a Pápai út. A polgármester elmondta, az északi iparterületen a Házgyári út tehermentesítése is indokolta a fejlesztések elindítását. A beruházások a gazdaságfejlesztést segítik azzal, hogy a városrészben dolgozók munkába jutását segíti, ehhez a közúti fejlesztés mellett járda- és kerékpárútépítéssel is hozzájárultak, emellett több száz fát és cserjét ültettek el. Porga Gyula kitért rá, rövidesen elkezdődik a város átfogó útfelújítási programja, míg az északi iparterület közlekedésfejlesztése az Aranyosvölgyi völgyhíd megépítésével fejeződik be.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) arról beszélt, kigondolt program alapján végzi az önkormányzat az útfelújításokat. Hozzátette, az elkészült beruházás a veszprémiek mellett a környező településekről – Márkó, Bánd, Herend – érkezőket és ingázókat is segíti. Kitért rá, a fejlesztések nem állnak meg, több évtized várakozás után megújul a déli elkerülő, és rövidesen elindul a Modern város programban egy több mint ötmilliárd forint értékű útfelújítási munka Veszprémben.

A beruházások során mintegy 4,5 kilométer út épült vagy újult meg, buszmegállók és járdaszakaszok készültek: a Pápai utat a Kistó utcával összekötő kelet-nyugati főtengely mentén, és a Pápai út egy szakaszánál koppenhágai típusú, megemelt kerékpárút épült, valamint az érintett helyszíneken LED-lámpatestekkel korszerűsítették a közvilágítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában