Segítséget kaptak a munkához az ajkai óvodapedagógusok

Óvodapedagógusok kaptak a munkájukhoz hasznos segítséget a Vizikék Óvoda udvarán tartott továbbképzésen a közelmúltban. A képzésen, amelyet Szilvási-Grund Helga vezetett, Balatoni Kata Így tedd rá című komplex programjával ismerkedtek meg.

Tisler Anna

Néptáncolás is része volt a programnak

Forrás: Györkös József

A program része volt népdaltanulás, néptáncolás, majd népi gyermekjátékok gyakorlása. Balatinczné Németh Mónika, a Vizikék és Zöldikék Óvoda vezetőhelyettese lapunknak elmondta, hogy a Csosszantók tehetségműhelybe járó, a néptánc és a népzene iránt tehetséget mutató 6–7 éves kisgyermekek kapnak a pályázat által több tudást, összesen harmincan. A Vizikék és a Zöldikék Óvodában működő tehetségműhely tagjai gazdagító programon is részt vesznek, amelynek keretében a nemeshanyi vízimalomba és a székesfehérvári népmesepontba látogattak el.

Marton Lívia mesterpedagógus, a Csosszantók tehetségműhely és a projekt szakmai vezetője hozzátette, a képzés az óvodapedagógus kollégáknak készült, komplex programot mutatva a kultúra, a hagyomány, a népszokások megismertetésére, a matematikai kommunikációs képességek fejlesztésére, valamint az identitástudat erősítésére. A programban a tehetségműhelybe járó gyerekek, valamint a Zöldikék Óvoda Pillangó csoportjának tagjai vesznek részt.

Néptáncolás is része volt a programnak
Fotó: Györkös József

A tehetséggondozást a Zöldikék Óvodában Erdősi-Török Dóra, a Vizikék Óvodában Gombosné Györkös Szilvia segíti, a költségvetést Sinkovics Zsuzsanna koordinálja, a projektet Balatinczné Németh Mónika fogja össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában